Blink 182: Greatest hits

Murphy - 2006. szeptember 26. kedd, 09:53    


Utolsó villantás
 
Tom, Mark és Travis a hetedik album után úgy döntött, abbahagyja. Az indok egyszerû: az utóbbi idõben semmivel nem tudtak foglalkozni a folytonos zenekari próbák, felvételek, és koncertezések miatt. A most megjelent válogatás legnagyobb sikereikbõl nyújt át egy válogatást.
Reklám:
Egy 1995-ös old-skool kis nótával indul az egész. Ezen a Chesire Cat-es felvételen még az elsõ dobosuk, Travis Barker õse hallható. Hogy alaposabban is megismerjük ezt a korai és vad korszakot, a Carousel mellett az M+M’s is besegít. És amint kronológiai sorrendben haladunk tovább, Blink-ék egyik, mai napig legtöbbet emlegetett mestermûve következik, a Dammit. Aztán a kellemesen vadóc kis Josie-val folytatódik a sor, szintén a Dude Ranch képviseletében.

Az Enema Of The State korszakot gondolom, senkinek sem kell bemutatni, hiszen olyan mega-slágerek születtek, mint a What’s My Age Again?, az All The Small Thing és az Adam’s Song. Ezen zenetévé-barát triumvirátussal nem is akarok többet foglalkozni, hiszen akkoriban a csapból is ez folyt, sõt!

Egyetlen nem stúdiós - rajzolt borítójú, meg elökörködött - live track-eket tartalmazó lemezükrõl a Tom, Mark and Travis Show-ról mutatóba hozták a Man Overboard címû szintén eléggé fülbarát szerzeményt.

Meztelenkedni pedig jó! – állítják a Blink 182 tagjai. Klipekben ugyan már ellõtték a „futkossunk és pucérkodjunk” felettébb mosolyfakasztó dolgot, úgyhogy albumcímnek is illõ volt 2001-ben. Take Off Your Pants And Jacketrõl a lazább The Rock Show, a retrós klipel tündöklõ First Date és az eléggé megosztott atmoszférájú Stay Together For The Kids. Ezt utóbbi mondjuk én sose szerettem; túl disszonáns.

Feeling This-t üvöltözik bele a képünkbe az utolsó, és egyértelmûen legváltozatosabb hanganyagjukról. A hol letisztult, hol felpörgetett részek találkozása után drámaibb vizekre evezünk. Az I Miss You ballada hangulata meghökkentõen szomorkásra sikerült; Mark mélyen nyekergõ basszerja megteszi a magáét. Ebbõl az elõbbi szívfájdalomból próbál kilábalni a Down. Valamivel ugyan gyorsabb tempókban gondolkodik, de még így is eléggé depressziógyanús. Lelkiállapotunkat aztán a fokozatosan erõsödõ és terebélyesedõ Always teszi helyre.

Minõ meglepõ, két új szám is helyet kapott a gyûjteményben. Míg a Not Now egy hangzatos, négy és fél percbe sûrített, komplex dalocska lett, addig az Another Girl, Another Planet inkább emlékeztet egy korai korszakban készült songra. Abszolút bónuszként pedig a 2000-ben készült Alien Exists-et hallgathatjuk meg, hogy mégiscsak bohókásan záródjon Blink-ék karrierje.

  
BLNIK 182 diszkográfia:
Buddha (demo) - 1994
Cheshire Cat - 1995
Dude Ranch - 1997
Enema of The State – 1998
Tom, Mark and Travis Show (live) – 2000
Take Off Your Pants And Jacket – 2001
Blink 182 - 2004
Greatest Hits - 2005
 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez