Pozitív oldalú ember-isten - Mangod Inc.

Murphy - 2007. január 17. szerda, 05:00    
Elkezdõdött a 86, egy jó darabig bent is toporzékoltam rájuk, mert elég motiváltan tolták, aztán felülkerekedett bennem a munkaláz - vagy mondjuk úgy, még azelõtt le akartam tudni az interjút, hogy az ital kerekedne bennem felül. Szabi örömmel ült le beszélgetni velem az egyik viszonylag csendesebb sarokba
Reklám:
- A banda a CDT utolsó albuma, a Versus egyik száma után kapta nevét. Miért pont Mangod lett?

- Elsõsorban ez egyfajta kötõdés a múltunkhoz, mert ugye nem lehet csakúgy sutba dobni tizenkét év együttzenélést. Választanunk kellett valami jó csengésût nevet, és végül ez lett a nyertes. Talán a Sors hozta így. J Az Inc. kifejezés pedig az angol mûvek rövidítését jelenti. Összegezve, ezt az ember-isten összekapcsolódást mindenképpen egy pozitív dolognak szántuk.

- Mindenáron együtt akartatok továbbzenélni a megszûnés után?

- A zenekar felbomlása után jó ideig mindenki a padlón volt, pár hónapnyi szünet következett, aztán szeptemberre lecsillapodtak a kedélyek. Úgy éreztük, folytatnunk kell, így együtt. Elõször még konkrét cél nélkül zenéltünk, de aztán késõbb, mikor Bacsa Gábor a Cyborn-ból - aki régi cimboránk, és egyébként Persó egyik volt kollégája - csatlakozott, új és fantasztikus dolgok sültek ki belõle. Olyan embert vártunk a csapatba, aki fellendített minket, a közös munkát. És õ ilyen, határok nélkül aktívkodik.

- Tudnád egyetlen mondatban összefoglalni a Mangod velejét, esszenciáját?

- Tökös metálzene, szóval minden, ami belefér. Számunkra ez egy nyitott fogalom. Hármas jelszó: a groove-ok, a hangszerek és a megfoghatóság. Nekünk ez jön be, és kész.

- Minek kategorizálnátok magatokat, ha muszáj lenne?

- Nem igazán lehetne. Metál/rock.

- Milyen zenékre vagytok mostanság rákattanva? Van-e közös kedvencetek?

- Mindannyian odavagyunk a Stone Sour-ért - itt szerénységem is erõteljes bólogatásba kezdett -, személy szerint én Slayer, Slipknot, Static-X, Killswitch Engage, Lostprophets, Deftones, de hallgatok még persze egy csomó mindent, ami fasza. Ez hangulatfüggõ, mert ha olyanom van, jöhet pl. Madonna, Depeche Mode, Muse, vagy éppen a The Killers. Persó, na õ mindenevõ; tényleg nagyon szélsõséges zenefogyasztó a pali! Kecskés Peti szintén hasonlókat zúz, amit én; nagy Slayer-fan õ is, meg talán még a Machine Head, amit említhetnék vele kapcsolatban. Gábornál nem egyszerû a helyzet, õ szintúgy a szélsõséges vonalat képviseli J Down, Audioslave, Depeche Mode, Pantera, Nickelback, COC stb.

- Megjelent már egy háromszámos demótok, a bemutatkozó album mikorra várható

- Tervbe van véve. A dalok összeálltak, már csak a felvétel van hátra. Körülbelül jövõ év februárjában fog megjelenni.

- Nyáron megnyertétek a VIVA Jim Beam tehetségkutatót. Megtennéd, hogy mesélsz róla (hányan indultak, hogyan zajlottak a döntõk, mit nyertetek stb.)

- A CDT-vel egyszer sem indultunk tehetségkutatón, azon egyszerû okból kifolyólag, hogy nem éreztük szükségét. A ManGod Inc.-nél viszont rendkívül jó ötletnek tûnt egyrészt a zenekar szélesebb körben való megismertetésre, másrészt a késõbbi médiatámogatásra. Hatszázan jelentkeztek a versenyre, a jazztõl kezdve a legvegyesebb rock bandákig; ebbõl negyven csapat jutott a középdöntõbe.  A Margitszigeten egy héten keresztül minden este léptek fel az együttesek, akik kb.20 percnyi játékidõt kaptak, mely nagyjából három számra elegendõ. Persze ugyanazzal a felszereléssel és beállítással. Nagyon nagy sikert jelentett számunkra, mikor megtudtuk, hogy bejutottunk a döntõbe, amit a Szigeten rendeztek. Mivel a zsûri végül nem tudott egyértelmûen dönteni, így egy sorrendet állítottak fel, aszerint hogy hányadik helyre tennék a bandákat. Mi kaptuk  összesítésben a legkevesebb pontszámot, ami azt jelentette, hogy mindegyik zsûritagnál az elsõ 3-ba voltunk, szóval nyertünk! A slusszpoén még az, hogy a Szigeten emellett még a Hammer színpadon is játszottunk, tehát összesen kétszer! Nyereményünk egyrészt az a profi hangtechnika, amelyet ma is látni fogtok a koncerten, másfelõl pedig egy hétre elegendõ stúdióidõhöz jutottunk, ami pont aktuális a hamarosan megjelenõ albumunk munkálataihoz.

 
Murphy


    Megosztás:
Címkék: ember-isten, MaNGoD
Szólj hozzá a cikkhez