Rebel Meets Rebel

Murphy - 2007. január 21. vasárnap, 05:00    
Country cowboyok
 
Három Panterás arc és egy country énekes - ez a Rebel Meets Rebel nem túl bonyolult képlete. Phil Anselmo fõnök helyett ezúttal David Allan Coe country-fenegyerek csodálatos hangját hallgathatjuk.
Reklám:
Nemrég hallottam, hogy Dimebag nevével kijött valami vad, kántris anyag. Némi ellenérzéssel vettem tudomásul, hogy már megint valami ádáz, kapzsi kiadó újabb bõrt akar lehúzni a Pokoli Cowboyokról legendájáról. Ezzel szemben nem egy flespécizett, ritkaságok vagy extrákkal telitûzdelt korongot kaptam, hanem egy, még régebben rögzített, és a polcon mindezidáig csendben porosodó vidám, country-s riffgyûjteményt.
 
Az egész countryõrület a Nothin' To Lose-zal kezdõdik. Dimebag Darell ízes Pantera riffjei mellé Rex Brown átkozottul brummogó basszerja és Vinnie Paul csattogó dobjai társulnak, valami hihetetlenül mocskos módon! Énekhang nélkül már most simán rásüthetnénk az „Ami a Panterából kimaradt” címkét. A címadó Rebel Meets Rebel egy tipikusan lelkendezõs, amolyan, örömugrálós, délvidéki dalocska; hihetetlen pajkos hegedûszólamokkal fûszerezve. Egy laza zongoranyitány után Dimebag bácsi újabb földöntúli, párducos riffet varázsol elõ, meg persze szólózik egy hatalmasat; miközben Coe-tól megtudjuk, hogy a Cowboys Do More Dope. A Panfilo-ban elkövetett roppantmód jól csengõ, intermezzo-gitárjáték a Heart Worn Highway címû belassulás eltalált bevezetõjének (is) tekinthetõ. Tökéletes eltalált muzsika és énekhang kompozíciójaként tudnám említeni a One Nite Stands-t, míg a líraibb Arizona Rivers, inkább amolyan Cementery Gates jellegûre sikeredett; mindennemû zúzás mellõzésével. A Get Outta My Life-ban újra visszakanyarodunk a már megszokottan harsogó, vad Dimebag-vonalhoz. Cherokee Cry hallgatása során is egy nagyon délies, párducos utánérzés motoszkál bennem, akárcsak Time-nál. No Compromise jön a sorban, majd az akusztikus (nyugodt és letisztult atmoszférájú) N.Y. utcáival fejezzük be eme fantasztikus country-s kirándulásunkat…

Pantera fanoknak szinte kötelezõ darab - hiszen úgyis fogalmazhatnánk, ez az elveszett láncszem a country és southern rcck/power metál között -, de bármelyik kísérletezõ kedvû, ami trendeket megunt emberkének is jó szívvel ajánlom, hiszen egy rendkívüli korongról van szó!

 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez