Trivium: Ascendancy

Murphy - 2006. szeptember 26. kedd, 09:56    


Fiatal tehetségek
 
Az angliai Metal Hammer díjkiosztóján három kategóriában is õk bizonyultak a legjobbnak: a legjobb élõ banda, a legjobb dobos és a Golden God-ot is õk kapták. Utánajártam a miért kérdésnek…
Reklám:
Mikor elõször hallottam róluk, abszolút közhelynek éreztem a dolgot. Gondoltam, már megint itt egy újabb vaskos metálkór banda; zúznak meg dühöngnek, persze emellett csordultig tele vannak kifejezésre váró érzelemhalmazzal meg minden. Veszettül bejön majd az embereknek, mostanság úgyis ez a mûfaj dívik legjobban a tájon.

 
Kellemeset csalódtam bennünk. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy elõször a szomszédban, a NovaRock fesztivál Kék Színpadán sikerült õket megcsodálnom, egy perzselõ koradélután. Fergeteges produkciójukra hamar felfigyeltem; megér egy töltést. És bejött.


Nem egyszerûen arról van szó, hogy csak és kizárólag metálkórban aprít ez a floridai négyesfogat, bár muzsikájuk szerves részét képezik ezen mûfaj kliséi. Hál’ Istennek nem olyan vészes arányban fordul elõ, hogy meg kéne ijedni - egy újabb sablonbanda bukkant fel elveszve valahol az aktuális sorban. Korrekt keveréke ez a metálkórnak, hácének, és némi thrash-elést is érzek, és ahogy a csomagoláson fel szokták tüntetni: a nyomokban egy kevés death metált is tartalmaz.

 
E fiatal és rendkívül ígéretes banda (olvastam, az énekes még csak tizenkilenc) már most letett valami nagyszerû, egyedi ízzel ellátott csomagot az asztalra, és kívánom nekik, hogy ezt folytassák a jövõben is…

 
TIRIVIUM diszkográfia:
Ember To Inferno - 2003
Ascendancy - 2005

  
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez