Sziámi koncert - 2006.03.04. - Gy?r, József Attila Mûvelõdés

2006. március 04. szombat, 00:05    
Még sohasem voltam Sziámi koncerten ezelõtt, pedig a Szigeten már rengeteg alkalmam lett volna. Mindig legyintettem, hogy ááá, nem nekem való! Inkább valami punk vagy metál koncertet választottam. Látva a mostani fellépésüket, talán nem jó döntés volt, és legközelebb már nem fogom kihagyni!
Reklám:
A bevezetõmbõl is érezhetõ, maradandó élmény volt a szombati gyõri koncertjük. Az elõzenekar valamivel nyolc elõtt kezdett a József Attila Mûvházban. Sajnos csak keveset hallottam belõlük és a nevüket sem tudom. De nem csak én voltam ezzel így, mert a szerény méretû közönség végig a kinti kocsmában melegített. Gondolom, ha be lehetett volna vinni italt a koncertterembe, többen láthatták volna a 3 srácot, akik szerényen, de lelkesen lenyomták a koncertjüket még annak a 4-5 nézõnek is! A számok zeneileg bejöttek, jól is szóltak, sajnos a szöveg mondanivalójába nem tudtam elmélyedni ezalatt a pár perc alatt.

Háromnegyed kilenc körül elkezdte a Sziámi. Az 50-60 emberbõl álló "nézõsereg" beözönlött a koncertterembe. Megjelent Müller Péter, és elkezdtek játszani. A frontember már önmagába véve is egy érdekes látvány volt, valami fura rojtos fekete kalapban, fekete ruhában, virító világos övvel, egy hatalmas ember a színpad közepén.
Beindult a buli, sorban jöttek a régi, és új dalok. Az elsõ néhány fagyos hangulatú dal után mozgásba lendült a közönség is, fokozódott a hangulat színpad elõtt, és a színpadon egyaránt. Egymást gerjesztette a zenekar és a közönség, ahogy annak egy jó koncerten lennie kell!
Péter összekötõ szövegeit gondolom, nem kell bemutatni a régi rajongóknak, az újonnan érkezõk meg bizonyosan még mindig hatása alatt vannak!
Hamarosan letörtünk, mert Péter egy szexuális aktushoz hasonlítva tudatta velünk, hogy csak tízig lehet játszani (eddig volt engedélye a mûvháznak), így elmarad a várva várt kielégülés! Pedig õk még bírták volna reggelig. Ezt be is fogják bizonyítani hamarosan, ugyanis 48 órát fognak zenélni 2006. március 17-tõl kezdve, a Bp-i Gödör klubban az INSOMNIA elnevezésû rendezvényen, ahova mindenkit szeretettel várnak!

Tehát a koncertnek hamar vége lett, 10 órakor megjelent a mûvház vezetõje, és abbahagyatta a koncertet. Müller átadta neki a mikrofont, hogy az õ szájából halljuk a rossz hírt! Ezután még kaptunk egy verset a hazaútra, és elvonult a zenekar.

A koncert végeztével a nézõtéren kisebbfajta botrány tört ki, ugyanis egy ember hangosan adta tudtunkra, hogy mindenrõl a város ? polgármestere tehet, stb.? Nagy élmény volt így is, ez a rövidke (valamivel több, mint egy órás) koncert. Ezek után biztos, hogy beszerzem a legújabb Sziámi albumot, és talán a régieket is, és odafigyelek jobban, ha Sziámi koncert lesz.
Van még egy oka, eme beszámoló készültének, mégpedig Müller Péter záró szavai! Kért minket, hogy tudassuk a gyõriekkel, hogy a Sziámi mûködik, koncertezik, és gyertek el a következõ koncertre, mert hatalmas buli lesz! És talán a szervezés is jobb lesz, és addig játszhatnak, amíg csak bírják!
Köszönöm az egész zenekarnak a koncertet, a bulin készült képek hamarosan láthatóak lesznek a TOROCK.HU Online Rockzenei Magazin Oldalain (www.torock.hu)!

A SZIÁMI honlap címe: www.sziami.hu, ahol belehallgathattok az új: FOGJAD MÁR MEG! címû album dalaiba, illetve 3 szám teljes egészében is hallható.

KK


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez