Gorgoroth,1349 - 2005.11.15. - Kultiplex

The Blackest - 2005. november 15. kedd, 00:00    
Mindez nyáron kezdõdött, mikoris keresgéltem a neten s ekkor olvastam az elõzetest: Gorgoroth, 1349 az A38 hajón! Akkor rögtön tudtam hogy erre nekem el kell mennem, s ezt azóta sem bántam meg. Idõközben a helyszín változott Kultiplexre, persze ez semmit sem változtatott azon, hogy továbbra is szándékomban állt elmenni. Nos, nagy könyörgések árán (mivel a koncert egy keddi napon volt, november 15-én és anyámék nem igazán támogatták az ötletet hogy másnap reggel jövök meg és hát nem igazán lenne kedvem bemenni holtfáradtan a suliba) megengedték hogy elmenjek!
Reklám:
Hamarosan (mikor már tudtuk a barátommal hogy honnét kitõl lehet jegyeket elõvételbe szerezni) meg is rendeltük a jegyeket, amik pár
héttel a koncert elõtt épségben megérkeztek.

Eljött az a bizonyos november 15-i nap. A 16:24-es IC-vel mentünk fel Pestre, mivel a koncert elvileg nyolcra volt kiírva, és hogy még véletlenül se maradjunk le semmirõl. Kb hatra beértünk Pestre, utána buszoztunk, villamosoztunk (bár meggyõzõdésem hogy gyalog elõbb odaértünk volna) s végre eljutottunk a koncert helyszíne elé. Mikor odaértünk már egypár hasonló beállítottságú ember "lézengett" az épület elõtt. Aztán megláttuk hogy valakik valamit éppen plakátolnak ki, megnéztük mi áll a papíron "Technikai okok miatt a koncert 11 órára csúszódik". No sebaj, gondoltuk. Bementünk én ittam egy forró csokit ami az árához képest elég szar volt, Dani (a barátom) pedig ivott egy sört. Idõközben megérkeztek gyõriimerõseim is (összesen öten voltunk gyõriek és még egykét óvári). Türelmetlenül vártuk a koncert kezdetét.
A koncertterembe csak 10kor engedtek be minket, s ezután hamarosan elkezdõdött a magyar elõzenekar név szerint Witchcraft. Már úgy jöttek be hogy a haáttérzene az volt "Ave Satan". Az énekes kezében egy csontból "kreált" fordítottkeresztet mutatott a közönség fele, iszonyú volt!Saját számokat és feldolgozásokat is nyomtak, megjegyzem, eszméletlen jól, nekem legalábbis nagyon tetszett (bár olvastam kritikákat a koncertrõl, s általában nem tetszett az íróknak, de én a közönségen ott akkor nem ezt vettem észre). A Witchcraft kb háromnegyed órát játszott, természetesen õrült módon ráztam a fejemet, bár nem olyan sokat, "tartogattam" csak a Gorgorothra.

Ezután ismét csak vártunk. Aztán a színpadon feltunt egy ismerõs arc: Csihar Attila volt az! Ezt mondta "Technikai okok miatt a zenekar még kábé egy kibaszott óra múlva fog megérkezni. "Na ez volt olyan 11 fele. Ezután villáminterjút adott a közönségnek, akik többek között azt is megkérdezték mi van Varg Vikernessel, meg hogy mikor jön ki az új Mayhem album. Kis idõ múlva távozott Attila a színpadról. Ismét csak vártunk, vártunk. Az elsõ sorban álltam már Witchcrafton is, ezért onnét nem mozdultam egy tapottat sem, még wcre se mertem kimenni, nehogy elvesszen a jó helyem.

Hát körülbelül olyan fél 1 fele megérkezett a zenekar. Gyors pakolás (kb fél óra), hangolás, s a színpadon az 1349! Eszméletlenül jól játszottak, fõleg az volt a jó hogy tényleg csak egy karnyújtásnyira álltam a zenekartól!A legjobb számaik mentek mint például a Riders of The Apocalypse, a Nathicana, Chasing Dragons meg még asszem a Legion is. 1 órás mûsort adtak, ami bõven elég volt arra hogy Gorgorothon már alig bírtam rázni a fejemet.

Aztán körülbelül éjjel kettõkor kezdõdött a várva várt Gorgoroth! Koncert elõtt meggyújtottak hat fáklyát amik a koncert alatt égtek. Sajnos birkafejek nem voltak, meg hallottam, hogy vaddisznófejek lettek volna csak azok meg a zeneker tagjainak nem tetszettek, ezért azokat reggel a Kultiplex melletti parkban láthatták a járókelõk (ez nem bizonyított, ezt csak olvastam). Szóval bevonult a Gorgoroth. A közönség õrjöngött, mondanom sem kell, nekinyomtak a színpadnak annyira hogy utána pár napig két tenyérnyi lila folt volt combjaimon. De nem baj, megérte!Volt itt mindenféle Sátán, tényleg õk is kedvenc számaimaz adták elõ mint pl Forces of Satan Storm, Incipit Satan (amit telitorokból üvöltöttem velük), Possessed by Satan, Procreating Satan és természetesen a Destroyer is ment. Az egészbe a leg eszméletlenebb az volt hogy fél méterre álltam Infernustól, az egyik gitárusoktól. Persze a koncert alatt folyamatosan cserélgették helyüket Gaahlal ez énekessel és néha még a másik gitáros is odajött, King. Gaahl miközben a mikrofonba üvöltött, mindig kiszúrt valakit a tömegbe, többek között engem és Danit is és rámutatott, farkasszemet nézett vele. Eszméletlen, brutálisan jó koncert volt!

A koncert végén próbálták még kicsalogatni õket, de nem jöttek ki. A tömegbe én kicsit rosszul lettem, ezért felmentem a mosdóba, miközbe Dani a ruhatárba levõ kilométeres sorban állt. Mire visszaértem már nem volt olyan sok ember elõttünk, visszakaptuk holmijainkat, s elmentünk a pult fele ahol megkérdeztük hogy hol lehet taxit hívni. Rögtön hívtak is nekünk. Mikor megfordultunk, Dani ezt mondta: "Nézd csak! Ott van Gaahl". Elõ a fényképezõgéppel, sikerült két közös képet csinálnunk egyiken velem van rajta, másikon pedig Danival. Még beszélgettünk is vele angolul. Dani megkérdezte tõle hogy mi a kedvenc bandája és azt válaszolta hogy hát természetesen az amibe õ játszik:)

A rövid beszélgetés és fényképezés után kint a taxi már várt ránk. Elvitt a déli pályaudvarig. A vonat elvileg 4:50kor indult volna, de (miért is ne)
15 perc késéssel indult. Több mint fele utat átaludtam s mire hazaértem (kb reggel 8ra) szó szerint beleestem az ágyba.

Életem eddigi legnagyobb élménye volt!


Ez itt pedig én és Gaahl, a koncert után.

Belphegor


Szólj hozzá a cikkhez