Born From Pain: War

Murphy - 2007. február 07. szerda, 13:23    
Holland Hardcore
 
Még egyetlen albumjukat sem fogtam a kezemben, mikor a Napalm Death elõtti élõ teljesítményük kapcsán azon nyomban ötöst írtam a zenekar, képzeletbeli naplójába év végi érdemjegy gyanánt.
Reklám:
Egyre hangosodó tendenciát követve lép izzít be a gitár, közben hátulról hallani, amint skandálják az egyszavas albumcímét, miszerint WAR; nem sokkal késõbb pedig már a bedühödt lábgép is életre kél – így indul a holland hardcorerek éppen aktuális korongja.
 
Úgy érzem nem felületesség vagy lustaság dolgozik bennem, ha azt írom, hogy már rögtön a kezdõ Relentless-szel tökéletesen reprezentálni lehetne, mit is nyújtanak nekünk a srácok. Munkásságuk elsõ két anyaga ugyan nem került kezeim közé, de e harmadikban valami szenzációsan tolják – megállást nem ismerõ zúzdaképletekben, hajleordítással és iszonyatos vadságukkal katasztrofális pusztítást hagynak maguk mögött. Számonként.

Találhatunk persze a BFP standard receptjétõl eltérõ tételeket is. Például itt a középtempós, de rendkívül vaskos hangzású Crusader, vagy a szintén übergyorsaságtól mentes, szövegtelen The War Is On; mintegy hatperces hosszával kellemes felüdülés nyújt. De a cammogós Grey Life is csak egy perctõl durvul be, addig meg egy kisebb pihizésnek nézünk elébe. Megemlítendõ még a Doomsday Clock címû szerzemény, mely Lou (Sick Of It All) vokáljával készült.

Tizenegy maxi zúzós, agyatlan kõ-kövön-nem-marad módon elkövetett nóta után talán hepiend gyanánt, talán nem, de a Behind Enemy Lines-ból kapunk repetát egy alternatív verzió keretében.

 
BORN FROM PAIN diszkográfia:
Immortality – 2001
Recaliming The Crown – 2003
Sands Of Time – 2004
In Love With The End – 2004
War - 2006

 
 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez