Phobia - Cruel

Murphy - 2008. április 03. csütörtök, 05:00    
Kegyetlen kényszerbetegség
viharock.hu
A fóbia lényege valamely konkrét dologtól (pl. póktól, kígyótól, bogártól, vízt?l) való irreális félelem – jelen esetben legyen ez a grindcore.
Reklám:
Kényszerbetegség címre keresztelt bandánk 1990-ben alakult Kaliforniában, s azóta tartanak folyamatosan rettegésben tartanak gyilkos, szocio-politikailag veszélyes grind-ostromukkal. Pulzáló támadásaikat olyan jól megválasztott brutál-gyökerekkel támogatják, mint Napalm Death, Terrorizer, Discharge, Deicide, Corrupted, Final Conflict stb., de tomboló masszájukban ugyanúgy kivehet?k a lendületes hardcore-punk hatások.

Logójukban egyesek felismerhetik a már Sepultura Chaos A.D. korongjuk kóverjéhez is felhasznált ún. káosz-kereszt. Nem csodálom, hisz amit a Cruel cím? aktuális korongjukon produkálnak, simán elmenne káosz-grindnak. (Gondolom az el?z? anyagaik is hasonló szellemben fogantak, bár azokkal nem találkoztam.) Nem több, mint 26 percig húzzák az agytébolyt, ami alatt elhangzik vagy 21 szám; átlagosan egy perc körüli szerzemények, de például külön kiemelném a frenetikus Grind névre hallgató opuszt, melyben ezt az egy szócskát nyújtják vagy nyolc másodpercig. Micsoda orbitális fantázia kellett a név kiagyalásához, haha!
Amellett, hogy a Phobia legénysége röpke félóra alatt, instant hozzásegít minket egy életen át viselhet? maradandó károsodás veszélyéhez, felejthetetlen élményt is nyújt a death-grind szakmában érintett kollégáknak.

PHOBIA diszkográfia:
Return to Desolation - 1994
Means of Existence - 1998
Serenity Through Pain - 2001
Grind Your Fucking Head In - 2003
Get Up And Kill! - 2004
Cruel – 2006

Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez