Brutality lemezajánló

The Blackest - 2008. május 16. péntek, 05:00    
Brutality
A zenekar Tampából, Floridából származik, ami az amerikai death metal egyik központja. Sajnos sohasem lettek olyan közismertek, mint a Cannibal Corpse, az Obituary vagy a Deicide, a Metal Mind Records most mégis kiadja a zenekar 3 régi lemezét újból, ezzel visszahozva egy régi death metal „legendát” közénk.
Reklám:
A „Screams of Anguish” eredetileg 1993-ban lett kiadva. Ez a debütáló album 10 „elektro-kompozíciót” tartalmaz. A zenekar mottója: „Zene, ami szétmarcangolja a lelkedet”, ami ezen az albumon is érezhet?. Dallamos gitárriffek, gyors dobok, ami jellemz? erre az albumra (egyébként a ’90-es évek death metaljára is ez volt a jellemz?). Olyan dalok, mint például a “Cries of the Forsaken” vagy a “These Walls Shall Be Your Grave” tökéletes példák a death metal, mint m?faj kegyetlenségére, közben pedig érdekes, akusztikus gitáros megoldásokkal ellátott dalok is közrejátszanak az albumon, mint például a “Sympathy”. Jim Coker kiváló dobjátéka az album egyik „fénypontja”.

A zenekar második albuma („When The Sky Turns Back”) 1994 végén lett felvéve, de csak 1995-ben lett kiadva. Ez tulajdonképpen mégegy „adag” a tökéletesen kiforrott death metal muzsikájukból. Az albumon 10 dal található tökéletes harmóniában, ami akár „a világ végének filmzenéje” is lehetne. Különböz? akusztikus témák, melankólikus szólók jellemz?ek a szerzeményekre. Jim Morris rendezése által a „When The Sky Turns Back” a legpáratlanabb albuma lett a zenekarnak. Ez az Lp egyébkén egy feldolgozást is tartalmaz: az Electric Funeralt a Black Sabbath-t?l.

Az „In Mourning” 1996-ban lett kiadva, és még mindig a „hagyományokat” követi. Intenzív gitárszólók, gyors dobok. Ez az album a Brutality zenekar legérettebb albuma.


Fordított: The Blackest


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez