Obstruction a Retro klubban

2006. március 31. péntek, 13:15    
Szerda délután szinte futótûzként terjedt a hír, miszerint este a Széchenyi külsõ koleszében ingyen Obstruction koncert lesz. Apropója pedig, hogy az új énekessel, Bálinttal ez lesz a premierük, az elsõ fellépésük. Igazság szerint nem szeretem a hevimetált, de mivel kíváncsi voltam rájuk, elmentem a haverockkal.
Reklám:
Rövid (kábé 10-12 perces), ámde annál torokszárítóbb fagyos séta után jutottunk el a Széchenyi külsõ koleszéhez. Belépésünkkor ismerõs dallamok (Guns - You could be mine) ütötték meg a fülünket; és már a kóter elõtti járdán cigizõ hosszú hajú, bõrgatyás emberek is jelezték: bizony jó helyen járunk. Ez itt a híres Retro Club. Hiábavalónak bizonyult futólépésszerû sietségünk, hogy odaérjünk az állítólagos nyolc órás kezdésre, ugyanis híre-hamva sem volt még a zenének; max. az erõsítõkben meg egyéb cuccokban tudtunk volna gyönyörködni. Maradt tehát a bárpult, és az ismerõsök, rég nem látott haverock kihalászása a fekete tömegbõl.

Valamikor, úgy tíz óra magasságában, részünkrõl jó pár üveg malátajuice elfogyasztását követõen, hangolás, próbaszám és miegymás után végre elkezdõdött. A közönség is szép lassan felállt, és közelebb sereglett a bandához, amely színpad helyett a földön játszott. Néha-néha ugyan beindították a füstgépet, amely az elvakult fényképezõk munkáját nehezítette; közben pedig természetesen " Osztrák schön" üvöltések hangzottak a közönség részérõl.

Két vadiúj számmal kezdett a gyõri Akadály: Õsi hatalom és Válaszút. Ezek, a tavaly megjelent Ep-jük, a Pokoli Szárnyakon-on találhatók meg, pár klassszikus, demós track remaster-izált változatával egyetemben. Aztán következett a Számûzött, Bennünk a fény, és egy régebbi, már ismertebb szerzemény, a Fémvihar. Hogy cover is legyen a mûsorban (ha esetleg nem mindenki lenne egybõl vevõ a számaikra) egy Iron Maiden Wasted Years is belekerült a mûsorba. Ezt követte a Lángoló vér, majd a második album címadó dala, a Horizont hangzott fel. Ismételten egy frappáns feldolgozás, (Masterplan-tól a Crystal Night), majd kettõ saját: Vihar, Élünk az utakon. Utolsó elõttiként lenyomtak egy Helloween-t, pontosabban a Dr. Stein-t. Finisként legnagyobb örömömre még egy Guns N' Roses-ra is futotta tõlük. A You could be mine végeztével a közönség nem tágított, ráadást követelt, aminek az lett a vége, hogy demokratikus szavazással a Fémvihar és még egy saját nóta ismétlésre került. Bár a háttérben azért megbújt italosabb hangok is akadtak, akik az elõbb elhangzott Guns-ra voksoltak?A buli után még egy-két sör simán belefért, annak ellenére, hogy szerda volt, nem holmi beivós hétvége. Aztán úgy éjfél körül elhagytam a Retro Clubot - ahol még javában folyt az after-party -, mondván, hogy holnap tízkor órám van?


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez