Nifelheim-Envoy of Lucifer 2007

The Blackest - 2008. június 24. kedd, 05:00    
Nifelheim
A Nifelheim zenekar az 1990-es években jött létre. Black metalt játszottak már akkor is, olyan "oldszkúl" kiegészítõkkel, mint a bõrcuccok, szegecsek, és láncok. Ekkor keletkeztek olyan dalok, mint például az "Unholy Death", a "Satanic Sacrifice" vagy a "Sodomizer".
Reklám:
1994-ben megjelent az elsõ album, de sokaknak nem tetszett, mivel egyátalán nem volt olyan hangzása, mint az akkor többi black metal zenének.

1997-ben megjelent a második album "Devil's Force" néven. Kegyetlen és morbid hangzás jellemzi ezt az albumot is.

A harmadik album 2000-ben jelent meg "Servants of Darkness" néven. Még mindig megmaradt a régi stílus, de az album légköre sokkal sötétebb.
A "Servants of Darkness" után a zenekar egy új felállás mellett döntött. Az ötfõs banda ezután már készen állt arra, hogy élõ koncerteket adjon. És így is tettek! Ezután már a koncertjeik miatt is híressé váltak, ugyanis volt itt minden, szegecsek, bõrcuccok, vér, tûz, halál..

2003-ban ünnepelte fennállásának 13. évfordulóját a Nifelheim, ebbõl az alkalomból jelentettek meg egy albumot "13 Years" néven, amin régebbi és újabb szerzemények is hallhatóak.

2006-ban egy közös lemez (=split) jelent meg a brazíliai black metal zenekarral, a Vulcanoval. Az 1200 példányszámban megjelent limitált kiadás egy héten belül elfogyott.
Az évek múltával a zenekar hírneve egyre csak nõtt az underground életben.

Az "Envoy of Lucifer" 2007-ben jelent meg a Regain Records jóvoltából. A 10 számos, kicsit több mint 40 perces lemezen igazából semmi extrát nem találtam: ugyanaz a tiszta, "oldszkúl" hangzás, mint amelyet az elõzõeknél is hallhatunk. Ettõl függetlenül éppen ezért tetszik ez az album; a Nifelheim ugyanis nem követi a mostani divatot, nem igyekeznek mindenáron arra törekedni, hogy valami újat találjanak ki annak érdekében, hogy minél többen megvegyék az albumaikat. Megmaradnak a "régisulis" black metalnál és a legtöbb rajongó éppen ezért szereti õket.

Az albumot tehát azoknak ajánlom, akik a mai modern black metal helyett a black metal egy régebbi hangzásvilágát preferálják.


The Blackest


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez