Asesino: Christo Satánico

Murphy - 2007. február 14. szerda, 05:00    
Elvetemülteknek ajánlva

Gyere el!A beteges mexikói halálbrigádnak, a Dino Cazares nevével fémjelzett Brujeira-nak úgy tûnik vége. De aggodalomra semmi ok, hiszen színre lépett az újkori death-grind perverz folytatása, az Asesino, ami spanyolul bérgyilkost jelent.
Reklám:
Az elvetemült társulás tagjai már szinte szívélyes ismerõsek lehetnek a keménymag Brujeira fanoknak – a fõszerepben Asesino (Dino Cazares; ex-Fear Factory), Maldito X (Tony Campos; Static-X) és El Sadistico (Emilio Marquez). Ezúttal segítõik is akadnak Sepulculo (Andreas Kisser; Sepultura) és El Odio (James Jasta; Hatebreed) személyében. Illusztris kis társaság, mi?

Na, de most nézzük magát az albumot. Elõbb egy öblös hang figyelmeztet, hogy kérem vigyázzunk a lemezzel, mert felettébb súlyos (értsd: sátánista és egyéb beteges befolyás jegyében készült.) Mindezt persze spanyolul, ha még nem említettem volna, hiszen pont ettõl lesz olyan gátlástalan; akárcsak a szépemlékû Brujeira idejében…

És ettõl kezdve, tizenöt számon keresztül folyik képünkre az acsarkodóan agresszív, perverz death/grind lavina. Hogy azért a kevésbé kommersz jelzõket se spóroljam ki: halálvágyó, gyilkolásszagú, és teljes mértékben agyszaggató. És persze teljes mértékben kompromisszummentes, ne hogy már valami emberi legyen benne… Végighallgatáshoz igencsak erõs akaratra van szükség; a vége felé már én is gyengülök egy kis szünetre kényszerülök.

Intro után Regresando Odio címmel kezdõdik a baromi brutalitás, majd két szám (Soy maldito és  Rituales Salvajes) után igencsak fékevesztettre veszik a figurát a  Yo no fui-ban. Rögtön utána félelmes hangulatú, végig groteszk Padre Pedofilo, ultra-riffelõs Enterrado Vivo,
a ¡Puta Con Pito!-beli téma erõteljesen újkori Sepultura szaga van; az se vitás, hogy az imitt-amott belecsempészett szólók is Sepulculo barátunknak köszönhetõek. Gringós közjátékkal vezetik be az újabb igazi agyzsibbasztó gyöngyszemet (Adelitas). Triquiado hasonló színvonalban készült, újabb két átlagos nóta, majd fölénk kerekedik az izgalmasan veszedelmes Sadistico. A tizennegyedik Batalla Final szemlyében egy remekbeszabott szimfónikus mûvek kapunk, az albumot végleges pedig a furcsa szerkezetû Y Tu Mama También" zár le.

 
ASESINO Diszkográfia:
Corridos de Muerte – 2002
Corridos de Muerte (rerelease) – 2004
Cristo Satánico – 2006

 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez