Endless River - Képtelen képek

Murphy - 2007. március 03. szombat, 05:00    
A 2004 márciusában alakult formáció stílusát legjobban a progresszív death-metál címkével lehetne definiálni, melybe olyan híresebb külföldi bandák tartoznak, mint az Anathema, az Opeth vagy az Amorphis. Bemutatkozó anyagukon dalszövetként az ex-Alkonyzónás Szabó Gábor versei is helyet kaptak.
Reklám:
 
Képtelen Képek névre keresztelt hatszámos demó ismertetését az ízlésesen megtervezett külcsínnel kezdeném. Kihajtható bookletük komor horizontját uraló végtelen folyó a bordó és barna közti árnyalatokban pompázik, dalszövegekkel tetézve; ehhez jön hozzá pazarul eltalált logó, és az ébenfekete korong. A basszusgitáros Német Gergely (aki már nem zenekar tagja) munkáját dicséri, ezúton is gratulálok, igényes munka.
 
Intrójukban éppen, hogy belepillanthatunk a folyó egy csendesebb, viszonylag nyugodtabb id?szakába, már egyb?l át is úszunk az els? tételbe. Véleményen szerint az Életem színei rendelkezik a lemez legmaradandóbb riffjével; nem tudom, konkrétan kinek a munkája, de valami zseniálisan fülbemászóra sikeredett! Döngölésük közé egy belassult, érzelmesebb részt iktattak, nem véletlen. Legmorózusabb track, a n?i vokállal (Pribék Andreának köszönhet?) megtámogatott a Leszállt az éj, teli mély hörgésekkel. A teljes kiábrándultságot tükröz? Képtelen képek a halálról is korrekt darab a maga doom-os módján, akárcsak az utána következ? Requiem. Utolsóként a Szenvedés-t élhetjük át; vastag, szintén fejbemarós zakatoló riffek, ugyancsak respekt.

 

 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez