Mantra - Akarom látni

Murphy - 2009. január 11. vasárnap, 07:00    
Mantra – Akarom látni
Minden krishna-core rajongó fellélegezhet: három év szünet után itt a várva-várt kilencedik Mantra lemez, mely az el?z?ekhez hasonlóan követi a srácok által kitaposott utat.
Reklám:
Nem árulok el titkot, ha azzal érvelek, hogy a srácok tényleg tudnak valamit. 1999-ben alakultak, ebb?l gyorsan kiszámíthatjátok, hogy az egy híján tíz éves létezik a zenekar, az Akarom látni pedig a kilencedik lemezük. És még mindig tudnak állat számokat írni, új témákat szolgáltatni…
 
Mióta Kowalsky távozott az énekesi posztról - nem bírta ugye egyszerre három zenekarban; azóta Black-Out-nak is búcsút intett, s már csak a Vegáékkal zenél - újra trióba zúznak: Vijaya Gauranga das (gitár), Jaya Hari das (basszusgitár, ének) és Raja Hamsa das (dob). Történetük során jó pár tagcsere zajlott, szerencsére ezek nem nagyon hatottak ki zenéjükre, talán csak a Tetteim súlya lógott ki, mint kevésbé érthet?, sötétebb folt.
 
És hogy mégis milyen lett ez a kilencedik korong? Természetesen ugyanolyan durván hangzó (Audioplanet stúdió) és mégis oly mélyre ható, mint már megszokhattunk. Vagy ha a Kedves Olvasó még találkozott volna velük, akkor itt és most tedd meg a myspace jóvoltából. Szövegileg szigorú krishna-tudat, zenében pedig a core irányzat fonja át, némi közbees? dallammal. Számcímek is magukért beszélnek: Hiszel-e még bennem, Ítélj, hogy ítéltess, Miért kéne úgy élnem.

  
DALLISTA: Nekem mindig ugyanaz maradsz – Akarom látni – Volt pár jó év – Hiszel-e még bennem – Két perc az élet – Magányom édes íze – Mit ér az érzés – Ítélj, hogy ítéltess – Ha szeretnéd hallani – Miért kéne úgy élnem – A betonon hagyom

  
MANTRA diszkográfia:
Ébredj fel 1999
Embert játszani               2000
Él? embert játszani  2000
Életr?l életre    2001
OM       2002
Tetteim súlya   2003
108        2004
Minden a tiéd  2005
Akarom látni               2008
 
 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez