Zsebben a Belga

Murphy - 2009. január 15. csütörtök, 07:00    
Pendrive-on a hangulat!
Zsebben a Belga 
Alig egy éve került a boltokba Zigilemez névre hallgató, leginkább hangulati elemekre építkez? albumuk, máris kezünkben tarthatjuk a srácok új anyagát. De zsebre is tehetjük, ha éppen úgy tartja kedvünk, ugyanis pendrive.
Reklám:
Sok más hazai el?adóval szemben a Belga (pont) nem támogatta a Radiohead kezdeményezését, miszerint ingyenesen hozzáférhessenek a banda lemezéhez – magyarul bárki, akadály nélkül, pár perc alatt le tudja tölteni -, helyette valami más okosságot eszelt ki. Egy nadrágzsebben is hordozható pendrive-on jelentette meg él? anyagát, amihez még egy, speciális fotókkal ellátott booklet is tartozik.

A közel kétórás koncertfelvétel majd’ felét a tavaly megjelent Zigilemez markánsabb dalai töltik ki, mint például az újságírókat osztó Mit Paródizálsz? vagy a lakodalmas hangulatba ringató Felveszem a Nyujork Jenkis Kabátom, de a Felvidék kedvelt italát (kofolát) felemleget? Készülj Fel A Hangulatra sem maradhatott ki. Akárcsak a legújabb, rojtosra játszott rádióbarát sláger, a „sárdoné” himnusz. Érdekesség, hogy két olyan viszonylag ritkán szerepl? dal is helyett kapott, ami él?hangszeres fellépés keretében lett rögzítve: Tombol Az Agyam, és a Klimax.

De Titusz és az a bizonyos Három Hülye ugyanúgy elhozza/elhúzza a debütáló albumról legendássá vált nótákat, mint a Kalaúz, Nemzeti HipHop, Gépkocsi, Igazi Hiphop, de Zsolti a béka is tiszteletét teszi Bokorpuszta közeléb?l.
 
Fergeteges hangulat, maximális élvezeti faktor, ez a Belga Live. És hogy a sok pozitívum mellett mondjak valami lehangolót is: csak huszonegy szám kapott helyet, Az a baj!

 
BELGA diszkográfia:

Faszom (demo) – 1995
Majd megszokod – 2002
Jön a Gólem – 2004
3. (Bokorpuszta / Zsolti a béka) – 2005
Zigilemez – 2007
BELGA live - 2008


Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez