Superbutt – You and Your Revolution

Murphy - 2009. február 08. vasárnap, 07:00    
Forradalmi lemez
Superbutt – You and Your Revolution 
Vörös András Szupersegge nem bizott semmit a véletlenre: Bakery stúdiós felvételek után irány Stokholm, ahol aztán a Clawfinger stúdiójában keverték fejedelmire az anyagot.
Reklám:
El?z? lemezen (Black Soup) megindult dallamosodás igazán csak most érte el csúcspontját, emiatt azonban senki ne gondolja, hogy holmi tingli-tangli táncdalok születtek. Nyilvánvaló, sokkal populárisabb, emberbarátabb lemez született, fülbemászóbb, ragadósabb részekkel (aminek mi rajongók, megint csak örülhetünk), ellenben a régi SB esszencia is ugyanúgy megmaradt, mint Andris vokálja, durvább menetelések, és így tovább. A hangzás bika, no problemo - ugye Stockholm meg minden, viszont külön kiemelném a basszust, ami végig gyönyör?en domborít.
 
A kezd? Last Call-ban kapásból tanui lehetünk a svéd-magyar barátság legújabb fejezetének – Zakk Tell, Clawfinger f?nök vokáljával indul be eme nagyív? forrdalom. Kiváltképpen örömteli esemény, ugyanis a svéd rapper/énekes és Vörös Andris danolászása tökéletesen kiegészítik egymást; zseniális!
 
De a folytatásban sem kell aggódni, mert hozzák a szintet – bólogatós riffek halma mellett Andris éneke kényezteti hallójáratainkat. És, hogy a hagyományokat tovább ?rizzük, továbbra sem maradtak le a dalok között a rövid filmes bevágások.
 
Killer után jön a zseniális Figure; talán csak Eminem Just Loose It-jában hallottam akkora orbitális nagy óóó-zást, mint amit Andris ereszt meg a dalban, haha! Majd az In Vain, Lift Her párosa üt arcul, rendesen csattanni fog! Ami mellett pedig szintén nem kéne elmenni, az a kit?n? számkezdések, nálam legalábbis fenemód ütnek! Rockosabb, ámde még így is kaparós mókák is helyet kaptak a lemezen: With Nails, Gone Fear. Címadónk (You and Your Revolution) igencsak súlyos középtempóban utazik, akárcsak a lemez egyik legimpozánsabb nótája, a Mother’s Day, tizedikként pedig a szintén izgalmas Blisters zárja a korongot.
 
Akármennyire is (el)dallamosodtak, megállapíthatjuk, hogy egyetlen Better Machine kaliber? slágerszám sincsen az albumon, viszont még így is tökéleteset sikerült alkotniuk a srácoknak. Úgyhogy én már csak annyit teszek hozzá: Legyen ez a Te Forradalmad is!

  
SUPERBUTT diszkográfia:
2 Minutes To Roughing - 2001
The Unbeatable Eleven - 2003
Black Soup – 2006
Szájon át (EP) - 2007
You And Your Revolution - 2008

  
Murphy


Szólj hozzá a cikkhez