Múzeumba került Magyarországon a Korpiklaani...

2009. augusztus 20. csütörtök, 13:00    
..méghozzá olyan csapatokkal együtt, mint az Ensiferum és az Amorphis! S hogy hogyan kerültek oda? A közelmúltban nyílt meg a Néprajzi Múzeumban a  „(M)Ilyenek a Finnek!” cím? kiállítás, amely egyfajta keresztmetszetét mutatja be a régi és a mai Finnországnak.
Reklám:
Az egyik teremben találhatóak a fentebb említett, manapság legnépszer?bb finn folk-metal csapatokhoz kapcsolódó anyagok.
Természetesen ha Finnország, akkor a Kalevala is kihagyhatatlan, e kiállítás kapcsán már csak azért is, mivel dalaiban kisebb-nagyobb mértékben mindhárom zenekar felhasználja a Kalevalát valamilyen formában. Az a fajta népzenei elemekkel kevert metal, amelyet ezek a csapatok játszanak, szerves része a a mai, él? népm?vészetnek, része a XXI. századi finn és európai kultúrának. Mindezeket mutatja be a kiállítás igen változatos formában, hiszen az ott látható tárgyak mellett fejhallgatókon még zenét is tudunk hallgatni.
Egy hétvégi napon, egy sétát és egy látogatást biztosan megér ez a kiállítás, hiszen szemléletesen mutatja be, hogy hogyan illeszkedik a finn metal zene a finn kultúrába.

A kiállítást rendezte:
Szarvas Zsuzsanna f?rendez?
Bata Tímea f?munkatárs, rendez?
Kerezsi Ágnes és Szojka Emese rendez?

További információ:
 www.neprajz.hu


Szólj hozzá a cikkhez