Mindenki ír egy könyvet... - Barbaró Attila

Murphy - 2006. október 12. csütörtök, 14:53    
Mindenki ír egy könyvet...
 
Barabaró Attila volt olyan szíves, hogy a koncertjük után az öltözõben uralkodó oltári hangzavar mellett is idõt szakított rám.
Reklám:
- Így a Moby Dick-ék után stílszerû megkérdeznem, miért pont a Nem vagyok idegen címû dalukat dolgoztátok fel?
- Elõször a Keresztes vitézt akartuk, de azt már elfarkasolták a Zanzibárék. Gondoltam valami jó kis punkos nóta kellene, és már ismertem régrõl, így esett. Eredetileg is ilyen punkos, mi pedig megcsináltuk jó kis rock n’ roll-ra.

- Nemrég kijött a Junkies mesekönyve, errõl bõvebben?
- Ennél bõvebben csak az tudja, aki elolvassa. Kábé négyszáz oldal, és benne foglaltatik a Junkies Egész Igaz Története, mindenféle pikáns sztorival. Amit nem mondtunk el, az meg nem tûr nyomdafestéket. Ezeket esetleg meg lehet kérdezni személyesen, de akkor sem fogjuk elmondani, haha. Jódli és Csordás Tibi is beszél benne, ez külön jó! Csak nálunk lehet kapni; az internetrõl rendelni vagy a koncerten.

- Honnét jött ötlet, hogy Ákos pont rólatok írjon? (Bánfalvy Ákosnak már jelent meg könyve: Marilyn és Én, valamint a Karrieristák és Trendzavarók.)
- Ezt nem õ találta ki, hanem mi. Úgy gondoltuk, hogy most már történt velünk annyi dolog, hogy abból már ki lehetne adni egy könyvet. Ilyenkor úgyis mindenki szokott írni egyet. Gondoltam, mellesleg nekem is jó lesz. El fogom olvasni, mert úgysem emlékszem rá, mi történt velem. (harsányan nevet) Legalább valami fogalmam lesz, haha.

- Az új albumotokon visszatérõ jelenség a világ elgépiesedése, egy számítógép-centrikus uralom. Ellene vagy az egésznek vagy pártolod; egyáltalán hogyan foglalsz állást?
- Nem vagyok ellene, ez a világnak a része. Bár nekem idegen; amikor még én voltam kicsi, akkor nem volt semmi. Örültünk, ha az embernek volt telefonja. Én most is csak arra használom a gépet, hogy mûsort írok. Azért írtam le ezeket a dolgokat, mert ezt látni a világban.

- A Szép Új Világ ismét egy konceptalbum lett. Az elõzõ, vegyes számokat tartalmazó Hat után miért döntöttetek így?
- Nekünk is állást kellett foglalni ennyi év után. Le szerettem volna zárni ezt az egészet; elmondani azt, amit még eddig nem, lezárni ezt az egész korszakot. Igazából úgy álltam hozzá ehhez az albumhoz, hogyha ez lesz az utolsó, akkor le legyen zárva. De nem ez lesz az utolsó...

- És végezetül: mi lett a hajaddal?
- Tönkrement a raszta, le kellett vágni. A motorozásnál is eléggé zavart, túl hosszú volt, kilógott a bukósisakból, és tiszta sár lett.

Murphy


Szólj hozzá a cikkhez