Magyarország egyik legnagyobb hangja szólólemezzel rukkolt el?

2010. január 30. szombat, 11:30    
A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el els? szólóalbumát. A Kormorán egyik énekesn?je tinédzserként öt évig a Harley Davidson Bandben zenélt, majd Demeter György mellett a Bulldózerben folytatta.
Reklám:
Onnan igazolt át a Rat Boysba, amely ír és country muzsikát játszott. 2000 óta pedig a Kormorán egyik énekese, így társaival a patinás etno rock zenekarban hagyományainkat, veretes népzenénket korszer? zenei eszközökkel mutathatja meg.

„A sors megadta azt is, hogy Deák Bill Gyulával duettet énekelhettem a Blueskirály jubileumi lemezén, az EDDA pedig több koncertjére hívott meg vendégfellép?nek. Vokálozhattam Cserháti Zsuzsának, Demjén Ferencnek és Charlie-nak, és szerepelhettem több rockoperában, így a Megfeszítettben is“ – emlékeztet Tóth Reni, hangsúlyozva: „A Nem az els? … cím? lemezem ugyanakkor egy újabb beteljesülés. Minden embernek van egy története – az élete, amelyet megtapasztal. Valamennyien megpróbáljuk kifejezni ezt az érzést. Ha ez megérett bennünk és készen állunk rá, akkor lehet?ség nyílik arra, hogy megvalósítsuk.“ Az elmúlt években a magyar sajtóban hol aranytorkúnak, hol „effektezett tárogató-hangúnak“ becézett énekesn? boldog, hogy számára most megadatott ez a pillanat, így megmutathatja, mi zajlik benne. „Ezt a lemezt a barátaimmal készítettem, akik el?tt bátran vállaltam életem történetét, s akik bíztattak arra, hogy nyugodt szívvel mutassam meg legbels? világomat. Énekesként átélhettem, hogy a velem együtt alkotó zenészek, odafigyelve minden rezdülésemre, létrehozták, amire vágytam. Kívánom mindannyiunknak, hogy a dalaimon keresztül érjen össze a lelkünk újra és újra!“ – vallja Tóth Reni.

A különböz? zenei stílusokat felvonultató pop-rock albumra egyébként Nemes Csaba (Csibe), Dajka Krisztián (Krityó), a Kormorán-gitáros Szabó Miklós és a Nemesis zenei midenese, Fábián Zoltán írta a zenét, a szövegeket pedig Janky Balázs és Mát(h)é József jegyzi. (A CD megjelenését az ORTT támogatta.)
 
Info: www.tothreni.com
 


Szólj hozzá a cikkhez