''Egy hónap alatt kellett felkészülnünk'' - ''Cadaveres'' Ádám

Murphy - 2006. október 24. kedd, 11:27    
Cadaveres, mint tribute hard-core

Koncertjük után egybõl levadásztam Ádámot (ex-Hybrid, Cadaveres), hogy válaszoljon már pár kérdésemre. Elkezdett újra szemerkélni az esõ, így egy viszonylag védett helyen kellett letáboroznunk.
Reklám:
- A banda fele régebben Hybrid-os volt. Hogyan is kezdõdött ez az egész alapítás dolog?

- Korábban már kapcsolatban voltunk a CDT-vel, elõször közös koncertek, aztán annyira megkedveltük egymást, hogy együtt is mentünk turnézni. Miután felbomlott a Hybrid (egészen pontosan én léptem ki, utána pedig már õk sem folytatták tovább), és a CDT-vel is akadtak gondok, akkor keresett fel minket Körmi. Ismerte már a Hybrid magját, és úgy határozott, hogy a feloszlás után érdemes lenne csinálni valamit közösen. Így jöttünk össze.

 
- Nem okozott kezdetben problémákat a stílusbeli különbözõség?

- Úgy fogtunk neki az egésznek, hogy majd lesz belõle valami. Körmi is azt mondta, hogy "srácok, ha nem mûködik, nem csináljuk, ha mûködik, egyértelmû… "
 
- Mennyi idõ alatt szoktátok meg egymást?

- Nagyon gyorsan kezdõdött az egész, ugyanis a megalakulás után már egy hónappal már játszottunk, szóval ennyi idõ állt rendelkezésünkre, hogy betanuljunk minden régi CDT számot. Intenzív próbálás folyt, játszottuk a régi dolgokat, emellett pedig már javában írtuk az új dalokat. Ekkor alakult ki ez az új stílus, ami igazából nem is nevezhetõ egyik fõ irányzatnak sem; megtalálható benne egy kicsi ez, egy kicsi az, mivel mindenki magát adja.

 
- Minek kategorizálnátok magatokat, ha muszáj lenne?

- Egyszer valaki azt mondta, hogy tribalmetalcore vagy valami hasonló, de szerintem egyik sem. Sõt igazából nem is akarom megnevezni. Mind más zenéket hallgatunk és nem is beszéltük meg konkrétan, hogy mi akkor most mit is akarunk képviselni…

 
- Mik ezek a zenék, van-e közös kedvencetek?

- A többieknek a Soulfly,Machine Head, Pantera én inkább ilyen ’szétmatekozott’ zenéket bírok, mint a Tool, Mudvayne, Deftones és társaik. Garázsidõszakunkban akadtak ilyen eléggé Soulfly-os számok, de aztán elvetettük õket. A hardcore-t szeretjük természetesen, de nem vagyunk ilyen Straight Edge-sek… - a nagyobb nyomaték kedvéért kezét X-alakba teszi - Hülye lennénk lemondani az olyan dolgokról, mint az ivás meg a cigi! (közös nevetés)

 
- Itt konkrétan a Cadaveres De Tortugas folytatásáról van szó, vagy egy teljesen újat próbáltatok létrehozni?

- Ez egy teljesen új dolog. Körmiék elkezdték a CDT-t, amit jó 12 évig csináltak, aztán egyszer csak vége szakadt; nyilván nem lehet ugyanazt folytatni, más emberek vagyunk, más zenéket szeretünk, különbözõ a gondolkodásmódunk. Hagytuk, hogy az egész sodródjon az árral, elkezdtünk, hogy majd lesz belõle valami. Így alakult ki ez az egész.

 
- Van a számoknak fõ elkövetõje vagy csapatmunka?

- Mindenféleképpen közös munkának tekinthetõ. Ez úgy mûködik, hogy a Laci vagy a Körmi részérõl jön egy riff-ötlet, de olyan is akadt, hogy a Balázs hozott egy jó részt, ezt boncolgattuk, jammelgettünk, irogattunk hozzá ezt-azt, és végül mindenki saját maga találta ki, hogy ’na erre én most mit fogok játszani’. Ugyanúgy ez ment ez az énekkel, és a szöveggel is.

 
- És végezetül: mit szólnak a régi CDT rajongók az új zenekarotokhoz? Mik a visszajelzések?

- Általában tetszik nekik a zenénk, tízbõl kilenc ember szereti. Tehát mindenképpen pozitív visszajelzéseket kapunk.

 
 Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez