Megjelent a Nils els? nagylemeze!

2010. május 23. vasárnap, 11:30    
Mindenkivégez” címmel megjelent a budapesti Nils zenekar bemutatkozó nagylemeze. Hello c. daluk - ami az MR2 rádió válogatás albumára is felkerült - már egy ideje ostromolja a hazai rádiók játszási listáit, így nem volt alaptalan elvárás ez a mostani kiadvány.
Reklám:
A lemezen található 11 dal egyt?l-egyig slágeres, ámde underground hangulatú és hangszerelés? igazi koncertzene, melyet nem is bizonyít jobban, hogy a 4 tagból álló csapat az elmúlt években a Kispál és a Borz, a Kiscsillag és a 30Y több koncertjén is kiváló bemelegítést biztosított. Nem véletlen persze, mivel zenéjük nem is áll távol ett?l az alterock vonaltól, de van bennük valami plusz, valami más, vagy ha úgy tetszik új er?. Jó értelemben vett lazulós pop, harapós rock, némi punkosság és precíz elektronika találkozása ez a néhol melankóliába, néhol cinizmusba hajló, igen találó korképet fest? szövegekkel, ezen a lendületességéb?l egy percig sem enged? lemezen.
<strong>Nils</strong>
Pogány János, a zenekar énekes-basszusgitáros, dalszerz?, szövegírója szerint a „Mindenkivégez”-et tulajdonképpen egy debütáló „best of” albumnak is hívhatnánk, amit a Nils öt éves fennállása alatt felhalmozott több nagylemeznyit is kitev? daltermése eredményezett.

http://www.myspace.com/nilszenekar
http://www.nils.hu


Címkék: Nils, els? nagylemez
Szólj hozzá a cikkhez