The Wavves - King Of The Beach

Murphy - 2010. szeptember 15. szerda, 07:00    
The Wavves - King Of The Beach Nyár végén került kezembe az eddigieknél jóval poposabb megszólalású, tengerpartot és szörf-hangulatot árasztó, életvidám és bohó rocklemez.
Reklám:
The Wavves egy olyan, a lo-fi (azon zenék jellemzésére szolgáló kifejezés, melynél a zene min?sége jóval alacsonyabb, mint az átlagban használt), a punk és a noise pop keverékében fogant san diego-i banda, mely alig három éve alakult, de évente jelentkezik egy-egy újabb kiadvánnyal. 2009-ben kisebb válságba került, de aztán új dobos és basszusgitáros csatlakozott, így folytatódott tovább a sztori.
 
King Of The Beach cím? lemeze kapcsán az experimentál rock és a pop-punk mellett el?szeretettel emlegetik a surf rock kifejezést, jelzem, nem véletlenül. Ugyanis az egész, Nathan Williams „kapitány” vezérletével készült anyag koncepciója a tengerpart körül forog: izzasztó nap, strandolók, szerelem, meg persze a hullámok...
 
King of the Beach jellegzetes gitárjával egyb?l a füledbe mászó über-mega-giga-sláger után, hasonlóan jóravaló hangulatban süvít a Super Soaker meg az Idiot, majd egy kis pihen? következik (When Will You Come?), hogy aztán a Post Acid megint felpörgessen. Take on the World szintén egy rockosabb nóta, majd lazulás következik a továbbiakban, s végül a Linus Spacehead személyében tér vissza a hangosítás.
 
Egyszer? dalok nagyszer? hangulata tele mindenféle vidám effektekkel. Könnyed, nyári feeling, együtténekelhet?, életvidám és lazulós sorok, szalmakalap, napszemüveg, már csak koktél kell a kézbe, és már mi is vagyunk A Strand Királyai – akár még a negyediken a nagyszobában is…

 
THE WAVVES diszkográfia:
The Wavves - 2008
The Wavvves – 2009
King Of The Beach - 2010
 
 
Murphy


Szólj hozzá a cikkhez