K2 - Black Garden (2010)

2010. október 01. péntek, 07:00    
viharock.huA K2 egy igazi, vérprofi progresszív rock banda, mely pazarul kombinálja a Genesis, Yes, UK és az Emerson, Lake & Palmer zenei örökségének elemeit, szinte tobzódnak benne!
Reklám:
A hatások és párhuzamok egyértelmüek, az ének Peter Gabrielre emlékeztet, a basszus vonalvezetés Chris Squire-t (Yes) idézi, Ryo (Spock's Beard) billentyüs játéka hallatán pedig, azonnal Rick Wakeman és Tony Banks neve ugrik be!
A K2 a prog rock rajongók álma!

A "Black Garden" album a bemutatkozás az új kiadójuknál, a Magna Carta Recordsnál. A 7 dal Óceániára és a Dél-Csendesóceáni térségre koncentrál. A zene sötét de káprázatos zenei hangképekböl áll! A dalok szövege gondolat ébresztö és leíró.

A "Black Garden" egy epikus történet és arról szól, amikor az ösi Polinéz hajósok 2000 évvel Columbus elött már felfedezték a Csendesóceán déltengeri vidékeit és szigeteit. (Itt zárójelben meg kell jegyezni, hogy a legújabb östörténeti kutatások szerint a Föld teljes feltérképezése és felfedezése már a Polinézek elött 3-4000 évvel korábban megtörtént! De ez semmit sem kissebbít a Polinéz hajósok érdemein!)

Felvételek:
1. Black Garden
2. Passage To The Deep
3. Widows Watch
4. Encounter Or Absence
5. Storm At Sunset
6. Summer’s Fall
7. Path Of The Warrior


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez