Downstroy - One size fits all

Murphy - 2010. november 01. hétfő, 07:00    

Neked is bőven megfelel!

DOWNSTROY – One size fits allEleddig a világ szeme elől rejtve maradt szerb mosh-metálosok hatásai között olyan zenekarokat említhetek, mint a Soulfly, Hatebreed, Machine Head, Sepultura, In Flames, Killswitch Engage, Caliban, Devildriver vagy Fear Factory – egyik-másikat bőven ki lehet hallani munkáikból, haha!

Reklám:
Hattagú Downstroy 2004-ben alakult a modern metal, a hardcore és a thrash jegyében, Szerbiában. Még ebben az évben megjelent a 0051 névre keresztelt demójuk, közben pedig olyan hazai zenekarokkal játszottak együtt, mint a Blind Myself, a Cadaveres vagy a Subscribe. Ezt követően 2007-ben egy hatszámos EP látott napvilágot, ami már felkeltette az emberek figyelmét. Eddigi legnagyobb sikerül Jugoszláviában történt, amikor megnyerték a Metal Battle pályázatot, és ezzel egyenes utat kaptak a németországi Wacken Open Air-re fellépőként. Idén pedig elkészültek az első lemezükkel, mely szerintem mindenképpen megér egy próbát azoknak, akik szeretik a modern zúzásokat…

Némi felvezető után indul a Pride, melyet az Overdrive nevű banda énekesével (Chvare) közösen hoztak tető alá, de egyszerűbben is kifejezhetem magam: egy hibrid Soulfly-utánérzés, megspékelve némi dallamossággal, illetve core-megoldással. Ha nem említeném, szerintem akkor is sejthető lenne, hogy az anyag egyértelmű slágere a You Are a Fool, mely már az I Scream Every Day című EP-jükön is felbukkant. Hatalmas mosh-parádéra ad okot élőben, iszonyat mekkora királyság ez a szaggatott neo-thrash-es verzéből és dallamos refrénből álló dalköltemény! Within Your Skin első hallásra Max Cavalera mostohafiának bandájára, az Incite-nak a debüt-anyagára emlékeztet (ITT), dallamossága viszont már-már az Ill Nino-t kísérti meg. A Tiarah énekesével (Marjan) elkövetett Your Game a lemez másik legkiemelkedőbb nótája (ez is EP-ről való), szintúgy teljesen mosh-ra alkalmas modern súlyossággal van dolgunk, habár a leállás után egész furán végződik a dolog. The Keeper precíz Soulfly-kezdéssel indít, majd átlendül egy jóval gyorsabb, modern hangzásba, de attól még ugyanolyan durcás marad, mint volt; emellett pedig még egy kis szólóval is felruházzák! Trapped in a Machine sem új keletü szerzemény (ez is megtalálható a kislemezen), érdekes verze-ritmikája egészen feldobja, még ha a refrén ugyanolyan dallamos, mit az előzőnótákban. Nyolcadikként az eszeveszett szaggatásaival hódító Leave me Here to Die figyel be, majd be egy meglehetősen sajátosan (modern mosh-metálosan) értelmezett, kedves kis Blur-feldolgozás (Song 2.1) zárja ezt a negyvenperces etapot.

 

Ezekután még jó, hogy csekkolod őket: http://www.myspace.com/stroydownDOWNSTORY diszkográfia:

0051 (demo) – 2004
I Scream Every Day – 2007
One Size Fits All - 2010Murphy    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez