Bonaparte - My Horse Likes You

Murphy - 2010. november 03. szerda, 07:00    
Bohém és provokáló uralkodó
Bonaparte - My Horse Likes YouBonaparte egy berlin-központú, ámde eredetileg 2006-ban Barcelónában alakított alternatív rockegyüttes, mely zenéjét leginkább a „vizuális thrash punk” kifejezéssel lehetne kifejezni, gyakorlatilag pedig a White Stripes / The Hives párosának zenéje áll hozzájuk legközelebb.
Reklám:
A formáció nem más, mint a svájci Tobias Jundt és annak folyamatosan változó bolondos, cirkuszi vásárokba ill? zenei kísérete, akik fellépéseik alkalmával mindenféle extrém, bizarr, bohókás és nem utolsósorban provokáló öltözékben adják el? eleve sajátos hangulatú dalaikat. Tisztára mintha egy übersznob kultúrközösségben lenne az ember, de mégsem. Szövegeik látszólag egyszer?ek, és hedonisták, jól tükrözik a bohém életmód apró fogásait, ugyanakkor ironikusak és provokálóak is. Olyan hétköznapi, de egyben szemfelnyitósak.
 
Zenéjükben a punk-rockos alapok vagy az elektro-minimalizmus ugyanúgy tetten érhet?, mint a sokszín?, ergó multikulturális, eklektikus megoldásaik, mindezt pedig a lehet? legelképzelhetetlenebb ötletekkel fejelik meg – újra és újra. És ett?l nem lesz unalmas az anyaguk, jelen esetben ez a harmadik lemez. Miután megtudtuk, hogy a lovam kedvel téged, lesz itt minden, mint a búcsúba: számítógép-szerelem, bojkottáljuk a világot, aztán a bárok hangulatát megidézve szanzon-révelünk egyet, belemerülünk a technológia nyújtotta lehet?ségekbe, majd pedig különféle stílus-, és helyzetgyakorlatok után megérkezünk az anyag végére. És figyeljétek meg - újra le fogjátok játszani el?r?l…
 
Tracklist:
1.      Ouverture
2.      My Horse Likes You
3.      Computer In Love
4.      Boycott Everything
5.      L'Etat C'est Moi
6.      Fly A Plane Into Me
7.      Rave Rave Rave
8.      Intermission In Mexico
9.      Technologiya (auch 'технология')
10.  Wir Sind Keine Menschen ('we are no human')
11.  My Body Is A Battlefield
12.  Orangutang feat. Modeselektor
13.  Adabmal
14.  The End (exclusive cd track)
 
 
BONAPARTE diszkográfia:
Too Much - 2008
Remuched - 2009
My Horse Likes You - 2010
 
 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez