X-kharon - Nagy „Csõd” Szabolcs

Murphy - 2006. október 29. vasárnap, 05:00    
Jóval a koncertjük után, Zakor mutatott be a X-Kharon zenekar szólógitárosának, Nagy "Csõd" Szabolcsnak, akit a jelenlegi helyzet mellett leginkább errõl az X-dologról faggattam.
Reklám:
- Mesélnél a múltról?

- A Kharon-os múltról nem akarok sokat mesélni, mivel csak annyi köze van ehhez, hogy az öcsém (dob) és én (gitár) alapító tagok vagyunk. Közben átestünk egy rakat tagcserén, és mára a régi heavy metálos vonal is elhalványult. Itt jön képbe az X. Tudod, angolul kiejtve „ex” és ez annyit tesz, mint ex.  Ex-férj, ex-munkahely, ex- Kharon… - magyarázza - Sok az, ami kiszakadt belõlünk, mégis valamilyen szinten ez még mindig maga a Kharon.

 
- Hova sorolnátok magatokat?

- Szerintem masszív metál, de akik már meghallgatták a demót, eléggé megoszlott a véleményük a stílussal kapcsolatban. Említettek mindenfélét, hogy trash, black és old skool heavy, prog és trash, szandi és katona klára (na jó, ez csak vicc)

 
- Milyen zenéket hallgattok, vannak-e közös kedvencek, amik hatottak rátok?

- Nagy kedvencek: Iron Maiden, Sepu, Machine Head, Slayer, Rammstein, In Flames, Pantera, de mindenféle muzsikát meghallgatunk, zenekar és számcím nélkül…. Amelyik jó az jó, amelyik szar az szar… így semmi nem befolyásol!

 
- Kérlek, kicsit foglald össze a banda eddigi eredményeit.
- Ebben az évben volt három fellépésünk, és az X demó. A közönség egyik koncert alkalmával sem fütyült ki minket, hahaha…
 
- Tervek a jövõre nézve?
- Szeretném, ha a zenekar túlélne a következõ fél évet.

 
Murphy


    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez