Ezüst-Patak: új stúdióalbum érkezik

andoca - 2013. szeptember 11. szerda, 11:00    

Misztikus-, pajzán-, tréfás- és elgondolkodtató dalok jellemzik az Ezüst-Patak új sorlemezét. Ez a harmadik album egy jó értelemben vett stíluskavalkád, az autentikusan el?adott népdalok mellett újdonságként latin dallamokat is felfedezhetünk, de az ír-kelta motívumokkal történ? kísérletezés és a néhol igen kemény, rockba hajló témák is izgalmasan új hangzásvilágot adnak az Ezüst-Patak zenekar régi és új rajongóinak, a már "megszokott" stíluselemek mellett...

Reklám:

Rémi Tünde kutatásainak köszönhet?en új – legalábbis a nagyközönség számára – kevésbé ismert népdalok fennmaradásáról gondoskodnak a legújabb album dalai, melyet Gabrieli Richye, örömök és bánatok ihlette gondolatokkal egészít ki, itt-ott valós, képzelt és tovább gondolt érzelmekkel, érzésekkel.

Ezüst-Patak

Már csak a dalcímek elolvasása után is mérhetetlen kíváncsiság tölt el: „A józanság béklyó” biztos arról szól amire gondolunk els? pillanatban? Mi köze Marlon Brando-nak az Ezüst-Patakhoz? Tényleg Feladunk mindent? Mindezekre a kérdésekre vajon megkapom a választ az album meghallgatásával, vagy én is szabadon tovább képzelhetek egy-egy történetet?

Sok a kérdés, de izgalommal és várakozással indulok az Ezüst-Patak medrében, hogy felfedezzem az új dallamokat, gondolatokat.

A CD lemez borítója is egy különleges grafikai alkotás, a népi jelleg? vonalvezetéssel átsz?tt modern indasokaság. Egyszerre nyújtja a zsongás és a rendezettség élményét - ahogy a dalokban is hallható a különféle zenei stílusok sokasága - de mégis elmondhatjuk a végén, hogy egységes, ízlésesen szerkesztett és hangszerelt albumot hallgatunk.

A 20 éves Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával készült el a legújabb Ezüst-Patak lemez, mely szeptembert?l kerül a boltokba, illetve rendelhet? lesz a honlapon keresztül és megvásárolható lesz szokás szerint a koncerteken is.

https://www.facebook.com/ezustpatakCímkék: Ezüst-Patak
Szólj hozzá a cikkhez