Sonicdollz - Szöszõ

2004. február 07. szombat, 00:00    
A Sonicdollz gitárosával, Szöszõvel 2004.02.07-i Torockos koncertjük elõtt beszélgettünk!
Reklám:
- Röviden elmesélnéd a zenekar indulását?
- 2000 szilveszterekor indult, akkor álltunk össze így hárman. Elõtte mi zenéltünk a S.L.A.N.G. nevû zenekarban, dobosunk Jimm pedig a Harlotban. Csináltunk egy bulit, ahol csak feldolgozásokat játszottunk, ilyen Pistols, Clash punknótákat. Tök jó buli volt, eldöntöttük hogy csináljuk tovább, aztán csak úgy hobbyból összeálltunk. Utána csináltunk egy 7számos angol nyelvû kislemezt, glam/punk vonalon. Kiküldtük külföldre, tök jó kritikát kaptunk. Kiadót sajnos nem sikerült találnunk kint. Utána elkezdtünk egyre több rockabilly zenét hallgatni, igazi Rock and Rollokat, majd átváltottunk nagybõgõre. Ugyanígy megmaradt a trió, de így átmentünk inkább rockabillybe, plusz kitaláltuk, hogy punk meg rock nótákat megcsinálunk táncolható rockabillybe. Ezeket csináljuk, Sex Pistols, AC/DC, Guns ’n Roses..

- Itthon próbáltatok kiadót keresni?
- Nem mert angol nyelvû anyag volt. Van 1 négy számos demonk, amin feldolgozások vannak – rockabilly átdolgozások- , és most csináltunk egy négy számos promót, amin van két magyar szám, két angol. Most járjuk körbe a kiadókat, van érdeklõdés. A legnagyobb multiktól elkezdve kis kiadókig is. Most folynak az egyeztetések, esetleg lehet valami a jövõben.

- Ha jól tudom az egyik számban Szasza is énekelt?
- Így van.

- Ezek szerint jóba vagytok?
- Hát Én a Zorallban gitároztam., Most már múlt idõben.

- Múlt idõben, hogy-hogy?
- Nem tudtam összeegyeztetni, mert igazából nincs idõm, dolgozom kurva sokat. Ez meg a saját zenekarom, ez a legfontosabb, meg ilyen rockabilly zenét szeretek, hallgatok. Máté Pétert meg Zámbó Jimmyt utálom, és így már nem tudtam rá idõt szakítani, úgyhogy mondtam hogy ennyi. Keressenek valaki mást. De Szaszával és Barbaró Attilával is jó barátságban vagyunk.

- Fellépések vannak?
- Igen, havi négy-öt bulink van. Mindenhól az országban, fõleg Pesten. Van egy standard klubunk a Rádayban, asszem minden hónap második szerdáján játszunk. Kurva jó bulik, azonkívül mindenhol játszunk ahol tudunk, vidéken is.

- Milyen a fogadtatás vidéken?
- Általában sokkal többen vannak mint most itt , és általában buli végére mindenkinek bejön.

- Nem voltam ott, de hallottam, hogy volt nyáron egy rockabilly fesztivál.
- Õsszel, Hatvanban.

- Ott elég sok ember megfordult?!
- Így van.

- Hogy van az, hogy igazából nem nagyon látni ilyen arcokat, bulikon meg azért mégis ott vannak?
- Ezt én sem értettem. Odamentünk, és belõtt hajú jampik voltak felhajtott gatyában. Nem tudom hol vannak, ott tényleg sokan voltak, mittudomén 300 ember. Szerintem az országból összegyûltek. Azért vannak ilyenek, de ezzel az egész rockabilly társasággal az a gáz, hogy mondjuk aki Hungáriát hallgat, az már nem jön le ránk, mert mi már kemények vagyunk. Aki meg psychobillit hallgat, nem megy a Hungáriásra, holott az egész Rock and Roll.

- A rockabilly zenekarok kapcsolata egymás között milyen?
- Jó! Kivétel a Mistery Gang. Ok mindenkit utálnak, fikáznak. Figyelj, mi tök jóba vagyunk a Rockin Rockcatsékkel (Lacáékkal), Jive5-ékkal (kaktuszékkal), nekem van az Elnök emberei, a volt Gorillásokkal, ahova megyek néha játszani meg próbálgatunk. Velük is tök jóba vagyunk. De a Mistery Gangesek mindenkire fújnak. Nem tudom talán azért, mert féltik a közönségüket. Pedig én tök szeretem a Mistery Ganget, szerintem kúrva jó.

- Csajozással hogy álltok? Tényleg rengeteg csaj jön el a bulikra?
- Igen. Hát a rengeteg az relatív. Eleve az élõ zenére tudod, hogy mekkora közönség van ma Magyarországon? A közönség legalább fele csaj. Táncolnak, ott riszálnak elõl. Tök jó, ezt szerettük volna mindig. Vannak csajok, de nem csajozunk. Itt standard barátnõk vannak, és feleségek.

- A bõgõzési stílust hol lehet Magyarországon elsajátítani, ha valaki érdekel?
- Igazából a bõgõsünknek úgy megy magától. Hallgatja a lemezeket, meg van a Tom Halyen a Gorillás srác, õ is mutogatott ilyen trükköket, mert õ is topon van. De magadtól, hallgatod, aztán megpróbálod kitalálni hogy csinálják. Ez szerintem autodidakta módon mûködik, én ilyen tanárról nem tudok, aki ilyen rockabilly bõgõzést tud tanítani. Van a Pege Aladár vonal, de az teljesen más.

- A bõgõ honnan származik?
- Kurva nehéz bõgõt venni, de felkutattunk minden kapcsolatot. Találtunk 1 hangszerész srácot, aki szerzett nekünk, és meg is csinálta. A festést meg egy fehérvári srác(mert fehérváriak vagyunk)csinálta. Na megyek kezdünk.

- Köszönjük, jó bulit!

adameister


Szólj hozzá a cikkhez