Frank’n’rollaz

Murphy - 2014. március 14. péntek, 07:00    

Frank’n’rollazMár ismert gy?ri zenészek, Waldmann Szilárd (gitár, vokál, ex-El Pollo Loco, Pass On Hope), Turi Zoltán (vokál, ex-El Pollo Loco, ex-Sunny Side Up), Komáromszki Levente (dob, ex-Radiopassive) egy kis segítséggel kiegészülve - Kovács Dávid (basszus), illetve Matula Csaba (sampler) – egy újabb szörnyet szült a világra. Ezt a monsztert azonban az áram helyett a rock N roll keltette életre.

Reklám:

Négyszámos bemutatkozó anyagukat hallgatva rögtön két dolog is eszembe jutott volna. Ha egy ilyen kaliber? zenével mondjuk úgy tíz-tizenöt évvel ezel?tt jelentkeznek, egy kis szerencsével akár még versenyképes (értsd: mainstream) produkció is lehetne. Mert a zene nem annyira „borzalmas”, hogy azt a hazai zenetévé ne sugározná, magyarán jóval populárisabb a megközelítés, mint a tagok el?z?, leginkább ádáz thrash-groove metálba hajló bandái voltak. Ez a sampleres megoldás meg kifejezetten jót tesz neki, kiszélesíti a zenei spektrumot.

Ami pedig a vokált illeti: már az els? nekifutásra is némileg furán vette ki magát, gondoltam, majd megszokom. De nem. Turika e produkcióban hallható hangja nekem speciel kissé sérti a fülemet; valahogy olyan harsánynak, nyersnek és disszonánsnak hat. Mintha nagyon er?lködnie kéne, amikor énekel. De mondom, lehet hogy csak az én fülemet zavarja.

Kislemez letölthet? ITT: http://www.mediafire.com/download/ih9samy5hw541x4/FNZ.rar

Belehallgatni pedig ITT lehet: https://soundcloud.com/franknrollaz

https://www.facebook.com/franknrollaz


Murphy    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez