Wednesday 13 - Monsters of the Universe

Murphy - 2015. március 26. csütörtök, 07:12    

Wednesday 13 - Monsters of the UniverseFanatikus horror-rajongóként szinte már kötelességemnek éreztem beszerezni Joseph Poole és horror punk-rock társulatának aktuális kiadványát, melyet ezúttal teljes egészében egy sci-fi koncepció köré építettek fel.

Reklám:

A The Fall of All enyhén cidriztet?, sci-fi bevezetése után aztán arra figyelhetünk fel, hogy máris a nyakunkon vannak a földönkívüli létformák, legalábbis a Keep Watching the Skies szerint! Fülbemászóan misztikus dallamai miatt kiváló kezd?nótának bizonyul, amit aztán a szélvészként robogó Astro Psycho Galactic Blood Drive követ. A komótos cammogó Come Out and Plague nem alkot maradandót, ahogy az utána következ? nóták sem.

Legközelebb a Planet Eater (Interstellar 187) sötéten cseng? black-metálos témájára kaphatjuk fel a fejünket, mindazonáltal elég gonosz nóta ez, hogy passzoljon ehhez az ?rlemez-koncepcióhoz, haha! A jobb híján tingli-tanglinak nevezhet? I love Watching You Die után pakolt Into the Crop Circle hat és fél percével szerintem az egyik legfeleslegesebb szerzemény a korongon. Azon kívül, hogy baromi hosszú, még szörnyen unalmas is. B?ven kihagyható lett volna.

Nagyjából hasonló a bajom az Over Your Dead Body c. nótával, mely hangulatban ott lenne, de a két riff egymás utáni végtelenített váltakozásától egy id? után iszonyú kényelmetlenné válik. Zárásként a címadó dal hangzik el, mely így a végére még próbálja odatenni magát, de sajnos még így is keser? szájízt hagy maga után ez a közel egyórásra sikerült, instrumentális szösszenetekben sem fukarkodó lemez. Majd legközelebb!

WEDNESDAY 13 diszkográfia:

Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead – 2005
Fang Bang – 2006
Skeletons – 2008
Bloodwork (EP) – 2008
Fuck It, We’ll Do It Live (live) – 2008
Re-Animated (EP) – 2011
Calling All Corpses – 2011
Spook & Destroy (EP) - 2012
The Dixie Dead – 2013
Monsters of the Universe - 2015

MurphyCímkék: Wednesday 13
Szólj hozzá a cikkhez