Szomorú és halott az Óriás

2015. június 16. kedd, 07:00    

De nincs baj, hiszen ez csak egy klippremier, ráadásul dupla. A végeredmény: egy közösségi hisztiz?s, valamint egy animációs kisfilm.

Reklám:

Egyszerre két klippel jelentkezik az Óriás. A tavaly megjelent 0209 c. lemez Szomorú és Halott c. dalaira készített kisfilmeket a budapesti trió. „Nem volt szándékos, hogy a kifejezetten depisebb cím? dalokra forgassunk klipeket – mindkét ötletet az adott dal generálta. Az csak egy érdekes véletlen, hogy szövegileg mindkét dal egyfajta görbe tükör az önmagát sajnáltató vagy az élni és örülni képtelen embereknek.” – mondta el a zenekar gitáros-énekese, Egyedi Péter.

Óriás

A Szomorú klipjét egy nap alatt forgatta a lelkes, f?leg barátokból álló stáb. A rendez? a Jazzékiel frontembere, Jakab Péter Fürge volt, míg az operat?ri feladatokért Kósa Péter felelt. Az alapkoncepció igen egyszer? volt: azonos perspektívából bemutatni különböz? karaktereket, egy ágyhoz kötött szituációban. „Reggel kezdtük, estére ki is takarítottunk. Jó hangulatú, könnyed meló volt, türelmes szomszédokkal, sok röhögéssel” – mondta el Fürge. És miért tör ki egy kisebb csetepaté a klip végén? „Miért ne?!” – válaszolta a rendez?.

A Halott c. dal animációs kisfilmje egy egyszemélyes projekt volt: Örményi Ákos, a zenekar basszusgitárosa álmodta meg a dal képi aláfestését. „Amikor tavaly felvettük a Halottat, rögtön arra gondoltam, hogy milyen jól passzolna hozzá egy ilyen egyszer?, fekete-fehér groteszk kis pálcikaemberes történet egy szomorúan gyalogló él?halottról... A többi aztán már jött magától.”- mondta el Ákos, aki több, mint 1000 képet rajzolt meg a kliphez.

Az Óriás pénteken a Budapest Parkban a Péterfy Bori & Love Band vendégeként lép fel, jöv? héten pedig a Fishing on Orf? PTE nagyszínpadán játszik.Szólj hozzá a cikkhez