Tunyó-emlékest a Pecsában

2015. szeptember 25. péntek, 10:00    

A "Pecsa búcsú" keretében, október 24-én emlékezünk Tunyogi Péterre, a magyar rockzene emblematikus alakjára. Tunyó hét éve, 2008. november 9-én hunyt el, de amit ránk hagyott, örökre megmarad.

Reklám:

El?ször vidéki zenekarokban dobolt és énekelt, 1979-ben került a P.Mobilba, Vikidál Gyula helyére. A közönség hamar befogadta - mindenki nagyon szerette a szerény, fantasztikus hangú énekest. '85-ig énekelt a Mobilban, a zenekar szünetelése alatt külföldön zenélt.  1994-ben az újból összeállt  P.Mobillal lépett fel a Fradi pályán és ekkor született a szimfónikus Honfoglalás is. '97-ben megalakult a TRB,  olyan slágerek születtek, mint a Tegnap itthagyott vagy a Szárnyakon szédül?.

Tunyogi Péter
A Mobilmánia következett ezután, az els? lemez  el?készületeiben még részt vett, de a megjelenést  már nem érhette meg - mindössze két dalban hallható a hangja.

A Pet?fi Csarnokban nagyon sokszor koncertezett, így a helyszín igazán méltó az emlékezésre. A TRB egykori tagsága, azaz Zeffer András, Donászy Tibor, Závodi János és Kékesi Bajnok László mellett az emlékesten színpadra lép a Rock Band, valamint Tunyogi Bernadett, Vikidál Gyula és Som Lajos is. Újra felcsendül Tunyó felejthetetlen hangja, és egy meglepetés is várható.

Gyertek el minél többen, gyújtson mindenki egy szál gyertyát az emlékére! - H.G.    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez