Steve Vai - Modern Primitive / Passion and Warfare (25th Anniversary Edition)

2016. június 29. szerda, 07:00    

Steve Vai - Modern PrimitiveJúnius 24-én speciális, 2 CD-s változatban újra megjelenik a gitárvirtuóz Steve Vai klasszikus, Passion and Warfare című lemeze. A 25. évfordulót ünneplő kiadvány különlegessége, hogy a négy bónuszdal mellett a rajongók a Modern Primitive című, eddig kiadatlan extra anyaghoz is hozzájuthatnak.

Reklám:

A Passion and Warfare eredeti kiadásának negyedszázados jubileumát igencsak különleges módon teszi emlékezetessé Steve Vai. A korongot négy bónuszdallal turbózták fel, mellette pedig a csomagba kerül a Modern Primitive is, amely olyan nóták vázlataiból és félbehagyott ötleteiből áll, amelyeket Vai még a debütáló lemeze, az 1984-es Flex-Able után kezdett el összerakni, és amelyeket csak most öntött végleges formába – kimondottan azzal a céllal, hogy az újramasterelt Passion and Warfare mellé odakerülhessennek egy második CD-n.

A Flex-Able és a Passion and Warfare zeneileg annyira különbözik egymástól, hogy a hallgatóban felmerülhet, hogy vajon tényleg ugyanaz a fickó készítette-e mindkét albumot” – írta a jubileumi kiadványhoz csatolt jegyzeteiben Steve Vai. „A Modern Primitive a hiányzó láncszem a két alkotás között.

A 2 CD boltokba kerülését és a jubileumot természetesen egy alapos turnéval is megkoronázza a gitáros, melynek keretén belül július 28-án a Budapest Parkban is szabadjára engedi ujjait a húrokon, hogy a teljes Passion and Warfare album előadásával örvendeztesse meg magyarországi rajongóit.

Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd teljes egészében eljátszom az egész lemezt” – mondta az egyedülálló turné felvezetéseként Vai. „Vannak rajta olyan dalok, amelyeket korábban soha nem vettem elő, és jó érzés, hogy 25 év elteltével még mindig van spiritusz ezekben a témákban, még mindig kihívás elnyomni őket.

A Passion and Warfare album minden idők egyik legikonikusabb és legnagyobb hatású instrumentális rocklemeze: a saját álmai által inspirált korongot Steve Vai csak úgy jellemezte, hogy olyan, mintha „Jimi Hendrix találkozna Jézus Krisztussal egy olyan partin, amit Ben Hur rendezett Mel Blanc tiszteletére”. Az albumon található For the Love of God gitárfutaimat a Guitar World magazin olvasói minden idők egyik legjobb szólójának választották meg.    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez