P. Mobil interjú Schuster Lóránttal a RockFactorban

Ladányi Zsolt - 2016. június 30. csütörtök, 07:00    

2016 május 25-én adott interjút Lóránt a MaxiRádió RockFactor műsorának. Nagy léptekkel végiggyalogoltak Lóránt zenében eltöltött évein úgy, hogy egy kis viccelődés is belefért.

Reklám:

- Hol jár most, merre tart a P.Mobil?

- Zajlik a Főnix Éjszakája turné. Most éppen nézegetem itt a turné tervünket, legközelebb amikor aránylag elérhető közelségben leszünk Gyöngyöshöz, az egy egri koncert lesz, a felújított szépasszonyvölgybeli szabadtéri színpadon. Ez július 22-én, pénteken lesz egy fesztiválon. Lesz a Karthago, lesz a Radar, meg még vagy 4 vagy 5 zenekar. Augusztus 13-án lesz a Honfoglalás Határok Nélkül, ez az éves nagykoncert a Budapest Parkban, amikor fölújítjuk a Honfoglalás Szvitet, és egy három órás giga, mega, szuper, hiper termonukleáris, ballisztikus és interkontinentális műsort csinálunk (nevet).

- Ebbe aztán minden benne volt.

- Ez lesz a másik dolog. Kiadvány téren pedig hát nagyon lényeges, hogy most megjelent a Nagy P. sorozatban a ’76-’79 közötti Vikidál Évek tripla CD. Abból már a második kiadás fogy el, vagy a harmadik, nem is tudom. Akkor most jelent meg a múlt héten ugyan ez ’79 és ’96 közötti Tunyogi Évek, az is tripla CD. Annak az első kiadása van most kint. És ebből lesz még egy Rudán Évek, és lesz a Baranyi Évek, tehát a mostani. A 12 koncert CD-n keresztül mutatjuk be a zenekar történetét, a 4 énekessel kapcsolatban. Ezen kívül most erre az augusztus 13-ai Budapest parki koncertre jelenik meg a Honfoglalás szvitünknek a szimfonikus változata bakeliten, tehát nagylemezen. És egy dupla DVD jelenik meg „Élve, vagy Halva” címmel, ez egy ilyen összefoglaló anyag nagyon ismert és soha nem látott felvételekkel. Úgyhogy azon dolgozom most, és hát ami még lényeges, hogy készen vagyunk az Égi Zenekar koncertanyagával. Sajnos már ketten azok közül, nem élnek, akik akkor felléptek. A Csomós Peti, a Hungáriából, és a Lugosi Laci a Beatricéből az „Égi Zenekarban” van. Úgy hogy az az anyag is most karácsonyra jelenik meg reményeim szerint. És hát amit a legvégére hagytam, az hogy 2017-ben pedig jön az új stúdió CD-nk.

- Mi a helyzet a Mobilosok országos találkozójával?

- Lesz, lesz, idén is lesz. Nyitragelencséren van a P.Mobil Rockmúzeum, ami az első ilyen volt a Kárpát-medencében, és ott lesz egy koncertünk, és ott lesz a Mobilosok szokásos éves találkozója, Felvidéken, illetve öt éves ez a múzeum, tehát sok minden lesz. Koncert, Mobilos találkozó, 5 éves a múzeum, tehát azt a hétvégét, azt a szombat, vasárnapot a felvidéki, meg az alvidéki Mobilosokkal töltjük.

- Köszönöm Lóránt, hogy időt szakítottál rám, és a Rock 1 Óra hallgatóit tájékoztattad a várható eseményeitekről!

- Nagyon szívesen, sziasztok!


Az interjú teljes egészében meghallgatható a RockFactor Youtube csatornáján!    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez