American Head Charge - Tango Umbrella

Murphy - 2016. július 26. kedd, 08:23    

American Head Charge - Tango UmbrellaMint ismeretes, az indusztriális formáció két év szünet után 2013-ban tért vissza a vegyes kritikákkal illetett Shoot című kislemezével, most pedig itt a folytatás!

Reklám:

A hat fős amcsi zenekar még 2004-ben kezdeményezett közösségi finanszírozást hogy a rajongók segítségével elkészítse legújabb lemezét, ami az első hosszabb kiadvány lenne a 2005-ös keltezésű The Feeding óta. Mint említettem a Shoot EP elég közepesre sikerült, így aztán keserédes szájízzel ültem neki az – egyébként vállalhatatlanul csúnya borítóval rendelkező - új anyagnak.

Mondhatnám, hogy nem csalódtam, mert az elmúlt időkhöz képest mit sem változott az őrült zenei keverékük - de sajnos ez csak hatványozottan igaz. Többnyire a lemez első felébe zsúfolták a zeneileg ötletesebb, mozgalmasabb, magyarán zeneileg jóval brutálisabb tételeket.

A nyitó Let All The World Believe disszonáns szerkezete pont ilyen, vagy a rögtön utána következő, jóval pesszimistább hangulatba ringató Drowning Under Everything, de említhetném még a dallamosabb refrénnel bíró Perfectionist című tételt. Vagy ott az I Will Have My Day, ami végig egy kőegyszerű riffel operál, de attól még egy baromira tökös nóta kerekedik belőle. De ha úgy nézzük, még a Suffer Elegantly sem rossz választás a zúzáshoz.

Az album második felében kaptak helyet a középtempós témázások (Profilic Catastrophe, Antidote, Down and Depravated) vagy éppen a lassabb, vánszorgósabb szerzemények. Na, ez utóbbi közül a zongorás kísérettel előadott A King Among Men-t én személy szerint nem tudom értékelni, de a záróakkordként lemezre került When the Time is Never Right sem lopta be magát a szívembe, habár akad benne egy-két szimpatikus momentum.

Ha összességében nézem, felemás véleménnyel vagyok a Tango Umbrella-ról; egyrészt örülök az újabb brutális AHC szerzeményeknek, másrészről pedig kicsit eltolódtak az arányok, kvázi bőven tudtak volna több ötletes dalt is írni!

Murphy    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez