Majdnem százezren buliztak a Campuson!

Duró Csaba - 2016. augusztus 03. szerda, 10:00    

Vasárnap hajnalban (2016.07.24-én - szerk.) véget ért a Campus Fesztivál, ahol idén összesen 98 ezren buliztak a négy nap alatt, ezzel ismét látogatottsági rekordot döntött a debreceni rendezvény. 2014-ben 70 ezer, 2015-ben 84 ezer látogatója volt a fesztiválnak.

Reklám:

A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai fellépő szórakoztatta a közönséget, emellett ugyanennyi nem zenei program is szerepelt a kínálatban. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, a brit énekesnő Jess Glynne, az északír Therapy?, illetve a holland Kensington is ott volt az idei Campus Fesztiválon.

A legnépszerűbb koncertet a Tankcsapda adta, de hatalmas sikert aratott a Halott Pénz, a Brains, a Quimby, Majka és Curtis, a Wellhello, és a belga Netsky is. Idén először két nagyszínpad működött a fesztiválon.

A zenei programok mellett voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a kihagyhatatlan Dumaszínház humoristái is. Nagy érdeklődés kísérte az „Egyetem teret”, ahol több mint ezer négyzetméteren a Debreceni Egyetem mutatta be az egyetemváros sokszínűségét.

A Debreceni Egyetem részvételével a Campus Fesztivál az okos jelzőt is viselheti, hiszen nincs még egy olyan hazai fesztivál, amelyhez ennyire szervesen kötődne egy felsőoktatási intézmény. A teltházas pódiumbeszélgetések és dumaszínházi produkciók mellett az intézmény rektora új szerepben is bemutatkozott: az egyetemi kötődésű Android együttes vendégdobosaként láthatta a fesztiválközönség.

Az idei Campus a fejlesztésekről is szólt. A szervezők megduplázták a kerékpártárolók és a mobil WC-k számát, bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, és a nagyobb programhelyszínek nézőterét is kibővítették. A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén, egyedülálló infrastruktúrával várta a látogatókat.

Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, hogy az elmúlt évhez képest a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak. Az előzetes statisztikák alapján idén már az 50 százalékot is átlépte azoknak a látogatóknak az aránya, akik nem a közvetlen régióból érkeztek, egyértelművé téve számukra, hogy a Campus országos nagyrendezvénnyé vált. Bevált a két nagyszínpados elrendezés, és a legtöbb fejlesztésük is. Külön kiemelte, hogy minden rendben zajlott a fesztivál ideje alatt, és a várakozásoknak megfelelően sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot. Akkor több mint 85 ezren vettek részt az eseményem, idén ennél jóval többen, 98 ezren buliztak a Campus Fesztiválon. A terület helyreállítása közben pedig már a jövő éven is gondolkodnak, és készülnek a 10. Campus Fesztiválra. Ez a jubileumi alkalom kötelezi őket arra, hogy több nagy név is legyen a fellépők között, sőt egy-két megaprodukciót is Debrecenbe szeretnének hozni.

Találkozzunk jövőre is a Nagyerdőn!

Fotó: https://www.facebook.com/campusfesztival    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez