Chrome Rt interjú

Duró Csaba - 2016. augusztus 04. csütörtök, 10:00    

Kovács Attila énekessel beszélgetünk egy nagyszerű Chrome Rt koncert után a Campus fesztiválon.

Reklám:

- Attila, először is foglaljuk össze a Chrome Rt történetét születéstől napjainkig!

- Sziasztok! 2004-től számítjuk megalakulásunkat, ugyanis akkor értek egybe a dalok szövegileg és zeneileg. Érdekes, hogy pont a TV-ben kaptunk a nagy nyilvánosság előtt lehetőséget fellépni, de nem ez hozta meg számunkra az ismertséget.

- Végigkísérték a zenekar életét a tagcserék, a mai felállás mióta van együtt?

- Közel 3 éve vagyunk együtt a srácokkal és nagyon örülök neki, hogy ilyen tisztelettel és alázattal vannak a zenekar zenéje iránt, ugyanis most érzem azt, hogy a zenekar ebben a felállásban érte el igazi arculatát, a legegységesebb és innen egyenes az út felfelé. Tehát a zenekar tagjai: Kenyeres Márta: billentyű, hegedű, vokál, Dobi Bálint: szólógitár, Gém Péter: dobok, Dobi Attila: basszusgitár, Kovács Attila: ének.

Chrome Rt

- 12 éves a zenekar, 3 lemezetek jelent meg, ha jól számolom.

- Igen, viszont van egy nulladik lemez is, a kezdeti szárnypróbálgatások ideje, ez nem annyira jó minőségű, ezért mondom nulladik és 3 nagylemeznek én is.

2010. A világnak szívében
2012. Tövis
2015. Reinkarnáció

- Tanultál e zenélni, jártál-e tanárhoz annak idején?

- Igazából én nem, a zene szeretete segített, szívből – lélekből énekelek. Viszont a párom, Márti 3 diplomás tanárnő, vérprofi zenész: képzett énekzene, népzene tanár, csellót, népi hegedűt is tanít. A zenekar egyetlen nőtagjaként pedig hegedűn és billentyűs hangszereken játszik.

- Az utóbbi években mindig felléptetek a Campus Fesztiválon, mit jelent ez nektek, milyen érzés itt fellépni?

- Az ilyen fesztiválokon több színpad van és elkerülhetetlen, hogy ugyanabban az időpontban hasonló, nagy érdeklődésre számot tartó koncertek is vannak. Most sem teltház előtt játszottunk, de akik itt voltak előttünk és velünk együtt tudtak örülni a Chrome Rt zenéjének és annak az életérzésnek, amit átadunk, ez felemelő érzés számunkra és nem fontos hányan vagyunk. „Aki számít, az itt van, aki nincs, az meg így járt…”

- Itt a fesztiválon nem a rockzene a fő irányvonal. A magyar médiában viszont teljesen el van nyomva a rockzene. Mi erről a te véleményed?

- Mivel a fesztiválokon 6-8 színpad is van és ebből egy színpad azért van, hogy a rockzene érvényesüljön, ez már jó arány, örülni kell neki. A médiában viszont valóban ritkán hallani rockzenét. Végre létrejött a Rádió Rock nemrég, ahol rockzenét játszanak és nagy örömünkre szolgált, hogy a Chrome Rt dalait is játsszák és ez egy pozitív visszajelzés nekünk, hogy van értelme annak, amit csinálunk.

- Hol jár most a zenekar és hová lehet még eljutni a jövőben, hogy érzed?

- Nem tudom, mi lehet a felső határ, de úgy érzem, folyamatosan fejlődünk, megpróbálunk valami pluszt is letenni a rockzene színpadára. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Oszter Sándor Művész úr két dalunk szövegét is vers formájában előadta, amely az ismert videó megosztón megtekinthető.

Legutóbbi lemezünkön Sipos Petivel énekelünk duettben, ez is különlegesség számunkra.

 

Itt kell elmondanom, milyen nagyszerű felkérést kaptunk: a Rózsa Sándor életét bemutató musicalben a finálé dalt mi írjuk meg. Készen is vagyunk, megírtuk, melyet majd a musicalben szereplő színészek énekelnek el.  Megcsináltuk a zenekari változatot is, ami sokak szerint ütős kis nóta lesz.

- Igen, a ti zenétek már csak azért is különleges, mert nem nagyon ismerek olyan rock zenekart, ahol hegedűszót hallunk.

- Nekünk is nagyon boldogság hallani és elmondhatom, hogy úgy érezzük, elindultunk a siker felé vezető úton. Bár mi nem ezért zenélünk, hiszen nekünk a legfontosabb a rajongóink szeretete és a szemükből áradó fény!

- Örülünk, hogy vagytok és lesztek nekünk még nagyon sokáig. Mi várható még az idei nyáron?

- A Chrome Rt egyik nyári csúcspontja az augusztusi Hortobágyi Pusztafeszt, ahol a Kilenclyukú híd előtt fogunk játszani és a naplementével együtt fogjuk befejezni a koncertet, ami egy csodálatos élmény.

Szeptember 17-én Budapesten egy dunai hajókirándulás lesz, kétórás Chrome Rt koncerttel egybekötve. Balmazújvárosról indul két 50 fős busz, ami a „chromereket” a Koroknai Autósiskola jóvoltából ingyenesen viszi és hozza.

https://www.facebook.com/events/655706067911044/

- Végezetül mit üzensz a rajongóknak, olvasóknak?

- Ami szinte minden koncerten elhangzik: Mindörökké Rock and Roll, a rockzene fiatalít! Soha ne adjátok fel, ami a szívetekben van!

Köszönöm az interjút, sok sikert a zenekarnak!

Duró Csaba    Megosztás:
Címkék: Chrome Rt
Szólj hozzá a cikkhez