In Lakech - Harmadik fejezet / A kötelek megfeszülnek

Murphy - 2016. augusztus 08. hétfő, 07:00    

In Lak’ech - Harmadik fejezet / A kötelek megfeszülnekFellegi Ádám (Bridge to Solace, Newborn, Superbutt) elkészítette a szemfelnyitós koncepcióban fogant hip-hop projektjének harmadik felvonását.

Reklám:

Alig negyedórás EP rögtön egy zúzós metál-tétellel nyit (Nemezis), melyben Kriss Norris (Darkest Hour, Scar The Martyr) segít be szólójával - végeredmény pedig egy fogós dallamokkal spékelt társadalombírálat. Telitalálat.

Itt kívánom egyébként megjegyezni, hogy az In lak’ech receptje a harmadik résszel sem változott. Vagyis politika-, társadalom-, gazdaság-, illetve vallásbírálat kerül ismét terítékre, fülbemászó zenével, ritmikus szövegmondogatással, érzékletes példákkal és hétköznapi értelemben vett okfejtésekkel – mindez azért, hogy a Kor Embere nyissa már végre fel a szemét, és kezdjen el gondolkozni, hogy is van ez meg valójában. Zárójel bezárva.

A folytatásban kapunk egy akusztikus alapokra helyezett odamondogatást (Proxima Centauri), majd a Hydra című tételben Greg Bennick, Trial frontember vállal szerepet a mondanivaló nyomatékosítása kedvéért, ráadásul a track alatt hallható zene a Trial egyik lemezének kultikus nyitánya. Utolsóként szintén egy akusztikus tétel következik, NGC 1277 címmel, szintén elég fülbemászóra sikerült.

Rövidre zárva, ezúttal sem csalódtunk In Lak’ech néhol filozofikusra vett, de mindenképpen drasztikus változtatásokat előirányzó, kritikai attitűddel megírt, mindenki számára személyes üzenettel bíró anyagában.

Murphy    Megosztás:
Címkék: Hiphop, In Lak'ech
Szólj hozzá a cikkhez