Súlyos zenék a Campuson

Duró Csaba - 2016. szeptember 01. csütörtök, 10:00    

A 2016-os Campus Fesztiválon a Captain Morgan Arénában léptek fel a magyar rock és heavy metál meghívott képviselői. Látható-hallható volt többek között a Benzin, az Ordog, a Junkies, a Chrome Rt, a Moby Dick, a Zorall és a Leander Kills is.

Reklám:

A pénteki napon az Ómen koncertjére látogattam el. Nagyon szeretem a banda zenéjét, üde színfolt a hazai rock palettáján. Külön öröm számomra, hogy legutóbbi lemezük szövegeit ismét az általam nagyra becsült Horváth Attila írta.

Itt a Campus fesztiválon már megszokhattuk, hogy pontosan kezdődnek a programok, ezért dicséret illeti a szervezőket.

Fél nyolckor felcsendült a Könnyű szívvel c. dal intrója és elkezdődött egy igazi metál-őrület! A 26 éve létező Ómen zenekar legénysége Nagyfi Laci vezérletével szenzációs hangulatú koncertet adott. Az elmaradhatatlan, klasszikus dalok / Vámpírváros, Anarchia, Pokoli évek, Padlón vagyok, Fagyott világ / mellett jól elfértek a legutóbbi, tavaly megjelent 25 év c. album dalai is / A kémiáról szól, Fáradt ez a hely, Most, amíg vannak, Keresem, Testvér, te játssz a mélynek, Tébolydal /. Koroknai Árpi nagyszerű frontember, kiválóan elénekli és elő is adja a nótákat. Hitelesen közvetíti mind a súlyos riffekkel és pörgős ütemekkel rendelkező, mind a lassabb hangvételű, lágyabb dallamokkal megírt dalokat is.

Omen

Horváth Attila szövegei betalálnak, zenébe - ómenes zenébe - öntve nagyszerű szerzeményekké, művekké válnak. Felhívnám a figyelmet a Testvér, te játssz a mélynek c. dalra, remekmű!

A zenekar minden tagja kitett magáért, akik a Várom a napot c. nótánál – bemutatásukkor - szólózhattak is egy kicsit saját hangszereiken: Vörös Gábor basszusozott, Nagy Máté, a Kölyök, a gitárján mutatta meg tudását, Nagyfi Zoli a dobokon játszott, Nagyfi Laci is a gitárját nyűtte, de mély torokhangját is kieresztette.

Omen

Hamar eltelt a koncertre szabott másfél óra, de tudtuk, hogy a rövid átszerelés után az egykori Ómen és persze Pokolgép énekesének zenekara, a Kalapács folytatja a metál-ünnepet. Öröm volt látni a két koncert között, ahogy a két zenekar tagjai üdvözlik, megölelik egymást, ahogy ez rockereknél illik.

Érdekes húzás lett volna a szervezőktől, ha ma estére még a Pokolgépet is beszervezik…

A Kalapács zenekar 16 éve ugyanabban a felállásban működik:

Weisz László - gitár
Sárközi Lajos -gitár
Kalapács József - ének
Beloberk Zsolt - dob
Beloberk István – basszusgitár

Összeszokottságukat, profizmusukat ezen a koncerten is bizonyították. Repertoárjukból ma az Őszintén, az Özönvíz, a Patkánymese és az Itt leszek c. dalokat játszották el. Józsi Pokolgépes korszakából a Gépinduló, az Itt és most, a Jel - és az este folyamán már másodszor - a Fagyott világ c. nóták csendültek fel. Fontos megjegyezni, hogy mindkét zenekar frontembere felhívta a figyelmet a Rádió Rock létezésére, ahol végre igazi, magyar rockzene szól az FM 95,8-on.

Kalapács Józsiék is remek hangulatot teremtve tolták végig a koncertet, ráadásként megkoronázva az estét talán a legnagyobb Pokolgép himnusszal: Ítélet helyett.

Omen

Ezen az estén mindenki megkaphatta, amiért jött, akár fiatal vagy idősebb, leány vagy férfi, józan vagy kapatos, plázacica és szakadt rocker egyaránt.

Köszönjük Campus Fesztivál,

Köszönjük Ómen,

Köszönjük Kalapács!

Bízom benne, hogy jövőre, a 10. Campus Fesztiválon is erős felhozatal lesz a keményebb zene kedvelői számára, akár egy külföldi „nagyobb” név fellépésével is.

Duró CsabaSzólj hozzá a cikkhez