Black Sequoia - Eternal Perfection

Kárhozottak Királyn?je - 2016. szeptember 03. szombat, 07:00    

Black Sequoia - Eternal PerfectionA budapesti székhelyű, mondhatni, hogy újszülött Black Sequoia (a nevet jó időbe tellett megjegyezni) zenekar első kiadványáról van szó, a négy dalt és intrót tartalmazó Eternal Perfection EP-ről.  Ez a csapat első kiadványa, viszont EP-nél szokatlan módon méregerős lett.

Reklám:

Ezek a srácok nem nagyon tudnak hibázni, hiszen veteránokról van szó, a pesti klubélet ismert arcairól. Ferenczi Márton, Róth Olivér és Schiller András a Huntrollban is együtt csapatják a metalt, de a többieknek sincs oka szégyenkezni.  A stílus skandináv hatású dallamos death metal, azonban itt a zene a Dark Tranquility-Opeth-Amon Amarth jelezte irányba tolódik el, aminek borzasztóan örülök. Ének fronton itt is a Johan Hegg-féle öblös hörgés dívik, nincs ezen csodálkoznivaló. Csodaszép melódiákat, Opeth-es dallamváltásokat és pontosan ezt a fajta intelligens elvontságot kapjuk, ami a fent említett zenekarokat is jellemzi.

Black Sequoia

Külön kell, hogy szóljak a címadó nótáról, amelynek az első 30 másodperce maga a tömény gyönyörűség. Nem tudom, hogy valami elektronikus kütyü, vagy csak alaposan torzított gitár, de elképesztően jól találták el, meg az egész dal dallamívét is. Egyébként mindegyik számban fel lehet fedezni egy csipet elektronikus hatást. Nem hittem, hogy az Ignotus Enthropyán kívül akad még más zenekar is, akik tudják ezt a vonalat igényesen, intelligensen művelni.  A Mamutfenyőék (igen, a Sequoia mamutfenyőt jelent…) viszont magasról szarnak mindenki fejére, és megmutatják, hogy ezt bizony lehet így is csinálni.  Mit nekik a sok töltelék banda, a túlkínálat, biztos vagyok benne, hogy meglesz a saját stabil táboruk, mert az nem létezik, hogy EZT a magas nívójú zenét ne szeresse a közönség. Két fantasztikus gitáros is penget a soraikban, Radics Bence és Schiller Andris, akik szinte szimbiózisban élnek egymással a felvételen, és olyan gyönyörű dallamokat, riffeket hoznak, hogy ha tudna ilyet, a fül benedvesedne. Ezt szoktam úgy nevezni, hogy eargasm, hehe! De csak nagyon kevés zenével említem egy mondatban….

Maradjunk annyiban, hogy 2016 egyik nagy befutója nálam ez az anyag, és kíváncsian várom a folytatást. Nyilván sokat számít a sokéves tapasztalat, a hangszeres tudás és a sokéves barátság is a tagok közt. Nagyon össze van szokva a csapat, és ez abszolút hallatszik. Nem tudok semmibe belekötni, ez a négy dal így kerek, ahogy van, a sound, az arányok, a keverés…. Minden hajszálpontosan a helyén van. Gratuláció illeti a srácokat.

10/10 pont

Kárhozottak Királynője    Megosztás:
Címkék: Black Sequoia
Szólj hozzá a cikkhez