Sexnuggets interjú

Annu - 2016. november 18. péntek, 07:57    

A Sexnuggets zenekar a magyar rockzenei élet egyik üde, friss színfoltja, mi sem bizonyítja jobban, hogy 1. lemezbemutató koncertjük a várakozásoknak megfelelően remek hangulatúra sikerült. A jelenlegi és jövőbeni tervekről Annu beszélgetett a fiúkkal.

Reklám:

- A zenekar életében történtek és folyamatosan történnek változások a tagokat illetően. Nemrégiben Dávid (dobos) közös megegyezéssel elhagyta a bandát, viszont azóta még nincs állandó dobos. Mi a helyzet ezen a fronton?

- Matyi: Szerencsére remek dobosokkal vagyunk körbevéve, akik segítenek, amikor kell. Viszont kell olyan ember, akire állandóan számíthatunk. Már a mai napon elkezdjük a válogatást és reméljük, hogy már ma tudunk választani.

- Számotokra milyen egy jó dobos? Mik a feltételek?

- Matyi: Három feltételt szoktunk megfogalmazni. Az első, hogy tudjon kreatívan dobolni, legyen megbízható és legyen annyira elszánt, mint mi.

- A doboscsere mellett még egy változás történt. Gál Dávid csatlakozott a zenekarhoz, mint billentyűs. Miért volt rá szükség, ha eddig is jól működött a banda?

- Ricsi: Nem volt rá szükség igazából.. Egy vasárnap, másnapos hajnalon Dávid megkeresett, hogy megvan a megoldás arra, hogy miként szólhatna  a zenekar még teltebben. Felajánlotta, hogy billentyűsként besegítene, hogy még masszívabb hangzást érjünk el. Jeleztem a többieknek is, nyitottak voltak, hiszen az újításoknak ők sem akartak gátat szabni.

- Geri: És nem mellesleg Dávid nem csak billentyűsként, hanem akusztikus gitárosként is támogatja a zenekart.

- Ricsi: Teljesen jól működik a dolog, így a következő lemezen még több szerepet szeretnénk neki szánni.

- Zenétekben többfajta stílust is vegyítetek. Kihez melyik áll a legközelebb?

- Matyi: Hát ha egy stílus ki lehet emelni, ami a legjobban jellemzi a Sexnuggets zenéjét, az a ’funk rock’. Nekem emellett a klasszikus rock, a blues és a glam rock, amiket a legjobban kedvelek.

- Geri: Nem tudnék konkrét stílust mondani, mert ha valami milyen módon felkelti az érdeklődésem, akkor az lehet bármi.

- Ricsi: Én valahol a kettő között látom a megoldást. Pont ez a jó ebben, hogy elég sajátos a stílusunk.

- Geri: Erre is próbálunk törekedni, hogy ne lehessen egyértelműen meghatározni, hogy milyen zenét játszunk.

- Ricsi: Igazából ez élő, bulis gitárzene jellegzetes elemekkel.

- Nemrégiben jelent meg első albumotok I’m a Sexnugget címmel. Nem tudok elmenni az albumborító mellett, mely számomra elég merész és kihívó.  Elsőre igent mondott a felkérésnek a képen szereplő lány?

- Matyi: Igen, elsőre igent mondott, viszont volt két feltétele. Az egyik, hogy a partnere is eljöhessen a fotózásra (aki egyébként nem lehetett bent a stúdióban, mint ahogy mi sem), illetve, hogy a facebookon való promotálás során ne jelöljük meg (viszont a cd belső borítóján vállalta a nevét).

- Ricsi: Szerintem büszke lehet magára. :)

- Honnan jött az ötlet egyáltalán? Más opciók is szóba jöttek?

- Ricsi: Szintén egy másnapos vasárnap délelőtt beötlött, hogy valami vintage, ámbár figyelemfelkeltő legyen.

- Geri: Egyszerű, nem túlcifrázott elképzelésünk volt.

- Ricsi: Egyszerű, de picit provokatív, mint amilyen a zenénk is.

- Matyi: Én úgy emlékszem, hogy én találtam ki… A story szépsége az, hogy Ricsivel mindketten úgy emlékszünk, hogy mi találtuk ki. :)

Sexnuggets

- November 4-én volt a lemezbemutató koncert. Hogyan értékeltétek a bulit mind a közönség, hangulat, technika tekintetében?

- Geri: Kb. arra számítottunk, amilyen volt.

- Ricsi: Én egy picit több emberre számítottam, de a lelkesedést tekintve nagyon pozitív lecsengése volt. Persze voltak minimális hibák, amiket majd a jövőben javítanunk kell.

- Matyi: Alapjában véve meg voltunk elégedve. A visszajelzések is ezt mutatták.

- Két gitáros vendégzenész (Takács Vilkó – Ganxsta Zolee és a Kartel és Pulius Tibor – Supernem) és egy vendégénekes hölgy (Kertész Réka – Eckschmiedt Blues Band) is tiszteletét tette néhány dalban.  Mi késztetett arra titeket, hogy ezen személyekkel is turbózzátok a koncertet?

- Ricsi: Már volt egy hasonló koncertünk ezelőtt, zenészbarátokat hívtunk meg és úgy gondoltuk, hogy ezt a nagyobb szabású bulit szintén megspékeljük vendégekkel. Tibi  és Vilkó is szívesen vállalta a szereplést. Réka pedig a lemezen is énekelt, és szerettük volna, ha élőben is kisegít minket.

- Ők milyen élményekkel gazdagodtak a buli során?

- Matyi: Ha egy Pulius Tibor külön gratulál, az nagyon pozitív. És ezt nem csak belemondta a levegőbe. Vilkó is nagyon jól érezte magát. Réka is örült, hogy részt vehetett ebben az egészben.

- Ricsi: Sőt, Tibi külön megjegyezte, hogy nem is gondolta volna, hogy éneklik a számainkat.

- Matyi: Például a Menjen továbbot már az első néhány hang után felismerik.

- Ha már szóbajött a Menjen tovább c. dal, akkor beszélgessünk kicsit az ehhez készült klipről. Mi volt a fő koncepció? Kik láthatóak a videóban?

- Ricsi: Mivel kis költségvetésből készült, nem biztos, hogy elsőre egyértelmű a videó mondanivalója. Különböző karakterekről szól, akik élik a mindennapi életüket, de hétvégén eljutnak egy Sexnuggets koncertre és ott ki tudnak kapcsolódni. A zenekar tagjai pedig szinte „szellemként” jelennek meg egy-egy jelenetben.

- Geri: Lényegében a fáradt, szürke hétköznapokról és az ezt követő hétvégi lazulásról szól ez a klip.

- Ricsi: A szereplők a barátaink, akiknek nagyon köszönjük, hogy támogattak ebben is.

Sexnuggets

- Mikor és hol lesztek legközelebb láthatóak?

- Ricsi: December 3-án játszunk a Érden, a Borgödörben  (ingyenes koncert).

December 17-én Kecskeméten, a Kiellében leszünk, utána december 30-án Miskolcon, a Cornerben leszünk fellelhetők, ahol élő hangfelvétel is készülni fog. Várunk mindenkit szeretetettel.

Köszönöm a beszélgetést.


Annu    Megosztás:
Címkék: Sexnuggets
Szólj hozzá a cikkhez