11 év kihagyás után itt a Rolling Stones új lemeze

2016. december 16. péntek, 20:33    

Rolling Stones - Blue and Lonesome Több mint egy évtizednyi kihagyás után visszatért a legendás Rolling Stones a Blue and Lonesome című stúdióalbumukkal.

Reklám:

A 12 számot egy éve ilyenkor vették fel stúdióban, mindössze három nap alatt. A lemez a zenekar korai szakaszára emlékeztet, és olyan előadók blues számainak feldolgozásait tartalmazza, mint Jimmy Reed, Little Walter vagy Eddie Taylor. A blues-album ötlete Keith Richardstól ered, aki felvetette egy próba során, hogy bemelegítésül játsszák el Memphis Slim Blue and Lonesome című számát.

Végül az albumot hallgatva egy egészen ismerős, korábbi blues lemezeikre emlékeztető stonesos hangzást kapunk, egy-két spontán elemmel díszítve, mint pl.: Eric Clapton gitáros közreműködése, valamint Mick Jagger hárfajátéka.

Az új album a Billboard szerint a zenekar egyik legígéretesebb lemeze, valamint hazánkban is az Itunes toplista élén indított. Borítóján az ikonikus kinyújtott nyelv logó kék verziója látható, a 42 perces hanglemez CD-kiadásának bookletjében pedig a stúdióban készült fotók találhatóak meg.

Itunes : http://apple.co/2g7HBhK
Google play: http://bit.ly/2h1VmCx
Spotify :http://bit.ly/2gucMH0
Deezer: http://bit.ly/2h1XE4v    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez