Auróra: ''Se fájdalom, se félelem'' - Dupla stúdióalbum hazánk legendás punk triójától

2016. december 22. csütörtök, 20:55    

2016. december 19-én jelent meg az Aurora „Se fájdalom, se félelem” című új kiadványa az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A győrszentiváni punk trió ezúttal dupla albummal jelentkezett, a fekete és fehér korongokon egyaránt 11-11 dal hallható, amelyekhez ismét a zenekar negyedik tagjának is tekinthető, már a kezdetek óta velük dolgozó Pusztai Zoltán írta a szövegeket.

Reklám:

A két évvel ezelőtt megjelent – a 2013-as várpalotai Alfa Fesztiválon rögzített 30 éves jubileumi koncert felvételét tartalmazó – CD-hez rögzített három stúdiós új dal („Őrült világ”, „Nem történik semmi”, „Kissé nagyon durva”) szintén helyet kapott ezen a kiadványon is.

A „Se fájdalom, se félelem” háromféle verzióban is napvilágot látott, exkluzív, limitált példányszámú dupla digipakként, külön-külön is megvásárolható műanyag tokos CD-ként, valamint az oldschool rajongók számára kazettán is.

Auróra - Se fájdalom, se félelem


Rendelés: aurora.hu/

A lemez elérhető országszerte az újságárusoknál is!

A kiadvány megjelenése előtt november végétől, amolyan kedvcsinálóként, minden héten bemutatott egy-egy dalt csapat. Először, szöveges videóként a „Bűnnel határos”, és a „Minden olyan” című dalokkal ismerkedhettek meg a rajongók, majd hivatalos videoklipként a „Legyen úgy” és a „Nincs nagy karambol” számokhoz forgatott kisfilmeket mutatta be a zenekar.

Bűnnel határos (hivatalos szöveges video)

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/moqUoxFG_KY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Minden olyan
www.youtube.com/watch?v=yZXaB7SG0hA

Legyen úgy
www.youtube.com/watch?v=62CQ9s99-dc

Nincs nagy karambol
www.youtube.com/watch?v=-iBstVJ46Gg

Víg László Vigi, énekes-gitáros:
„A 2013-as várpalotai Alfa Fesztivál utáni időszak tartogatott egy kis pihenést, feltöltődést, de a magunkfajta, aktívnak mondható ’zenészek’ nem tudnak sokáig elülni. A stúdiós dolgok rendezése során jöttem rá, hogy mennyi minden maradt le a Még nem ez a tréfa vége lemez körüli időkből, és az ezt megelőző időszakokból. Ettől kezdve elkezdődött egy újabb album dalainak rendezgetése, megírása. A mappák mélyéről került elő a már sok éve elkészült Szép és szomorú dal, ami valami miatt két lemezről is lemaradt, de már nem tűrte tovább, és a felszínre tört. Sumákban tízensok nóta nagyon gyorsan elkészült, amin mindnyájan meglepődtünk. Zoli is rettenetes hőfokon égve ontotta a jobbnál jobb szövegeket. A dalok már- már számunkra is természetes úton készültek. Vagy a nappaliban iszogatás közben pattantak ki a nagy dolgok, vagy Zoli a reggeli órákban telefonhívással ébresztve olvasta be a nagyszerű szövegeit. Nyilván arra sarkallt, hogy ezek megénekelt formát öltsenek. Mivel menetközben leltár nem készült, mire megolvastuk őket, meglepődve álltunk a dolgok előtt, hogy ez már sajnos egy korongra nem fér rá. A döntés, hogy mi maradhat és mi nem, nagyon nehéz lett volna. Szerencsére ez a dupla lemezes kiadás meghozta számunkra az ideális megoldást. Sikerült tempók, hangulatok tekintetében két olyan korongot készíteni, amilyet megálmodtunk. Egyesével nem szeretném taglalni a dalokat, mindegyiknek sajátos hangulata, története, kisugárzása van. Ajánljuk a hallgatóság figyelmébe!”

Az Aurora trióját – Vigi (ének, gitár), Kisbé Szabi (basszusgitár), Kisróra Norbi (dob) – vonós hangszeren Flóra erősítette a stúdióban. A felvételek Győrben, a Hangrafik Műhelyben készültek, az utómunkát, masteringet a Denevér Hangstúdió végezte. A borító dizájnját Fülöp és Vigi jegyzi.

Az Aurora 2016. december 23-án, a győri Bridge-ben tartja évzáró koncertjét, vendég az Aylen's Fall.

www.facebook.com/events/1255746171112277

tracklista:CD 1 (fekete)

1. Bűnnel határos
2. Szép és szomorú
3. Nincs nagy karambol
4. Hadüzenet nélkül
5. Égi ajándék
6. Intim dolog
7. Befelé a jövőbe
8. Nélküled
9. Mindegy is talán
10. Történt ami történt
11. Kissé nagyon durva

CD 2 (fehér)

1. Tartanak tőlem
2. Mielőtt nem leszünk
3. Nem baj
4. Vigyáz magadra
5. Idők vége
6. Minden olyan
7. Legyen úgy
8. Nem történik semmi
9. Őrült világ
10. Kívül-belül
11. Áramszünet

zenekari honlap: www.aurora.hu
zenekari Facebook-oldal: www.facebook.com/auroratheband
kiadói Facebook-oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungaryCímkék: Aurora, gy?ri, Punk
Szólj hozzá a cikkhez