Megjelent az Óriás negyedik nagylemeze, a Minden villany ég

2017. január 22. vasárnap, 12:12    

Megjelent az Óriás új nagylemeze, ami a Minden villany ég címet kapta. Az új lemezre majd’ 4 évet kellett várni – a 2013-as Tűz, Víz, Repülő óta csak egy 6 számos középalbumot (‘0209’ - 2014) jelentetett meg a zenekar.

Reklám:

Az elmúlt másfél évet alkotói csöndben töltő csapat leginkább saját magának igyekezett megfelelni az új anyaggal. A 10 dalt tartalmazó 34 perces albumot Egyedi Péter gitáros-énekes a legfelszabadultabb Óriás-lemezként jellemezte. “Már nincs tét vagy külső mérce. Az újra meglelt zenei kíváncsiságunk kiteljesítéséről szólt az elmúlt időszak, hogy merünk-e újra bátrak lenni és félresöpörni a berögződéseinket” – mondta el.

Óriás

A változatos zenei világgal bíró lemez talán az eddigi legbátrabb Óriás-album. Cél volt, hogy ne egy klasszikus hangszerelésű lemez készüljön, hanem egy “szabályok nélküli, ‘LEMEZ’- lemez, amin nincs megkötés, és amin nem a zenekar felállása, hanem a dalok hangulata határozza meg a hangszerelést”, mondta el Egyedi, aki az anyag zenei rendezője is volt.

A munkálatok hosszasan, sok megállással zajlottak, több helyszínen. A zenekar 15 dalt fejezett be, ebből végül 10 került a lemezre. Az albumról lemaradt dalokkal sem minőségi probléma volt, egész egyszerűen a legkompaktabb, legjobb ívű 35 perces anyagot akarta összeállítani a zenekar.

A lemez munkálatainak utolsó szakaszában csatlakozott Dorozsmai Gergő (Gustave Tiger, The Moog, Hammer of Gods, stb), aki a keverés befejezésében segédkezett, illetve zenei ötletekkel is hozzájárult a végeredményhez. A masztering Szabó Szebasztián munkája.

A Minden villany ég bemutatójára az A38 hajón kerül sor, február 18-án. A vendég Pálinkás Tamás zenekara, az éppen bemutatkozó lemezén dolgozó TEJ lesz.

Az új nagylemez már elérhető a főbb digitális zenei felületeken/boltokban:

itunes: http://bit.ly/mvé_itunes
deezer: http://bit.ly/mvé_deezer
spotify: http://bit.ly/mvé_spotify
youtube: http://bit.ly/mvé_youtube    Megosztás:
Szólj hozzá a cikkhez