Miserium - Ascension néven érkezik a második album

2017. február 07. kedd, 18:01    

A progresszív metalos Miserium idén tavasszal szállítja le új nagylemezét, mely Szophoklész Aiasz tragédiáját és a trójai háború történéseit dolgozza fel. Az Ascension névre keresztelt új koncept anyaguk tíz tételén két évig dolgozott a csapat, ám a Return to Grace című első lemezükhöz képest most mindössze egy vendéget szerepeltettek.

Reklám:

„Amint az érzékelhető volt, kissé lelassultak körülöttünk a dolgok. Az elmúlt néhány évben mindannyian befejeztük tanulmányainkat, a nagybetűs élet pedig sajnálatos módon rányomta a bélyeget az időbeosztásunkra. Kénytelenek voltunk belátni, hogy projektként tudunk tovább működni, ám a lelkesedés változatlan, ahogy a csapat felállása is. Ami az új albumot illeti: rengeteg olyan ötletet használtunk fel, melyeket az előző lemezen nem lehetett hallani. A néhol már-már thrashbe hajló prog-power témák nagyon jól passzoltak a háborús hangulathoz, de van itt doom és akusztikus merengés is, ahogy az tőlünk várható volt. A történet elmesélése szempontjából szükségesnek találtuk még egy karakter felvonultatását, ezért több tételben is hallható Varga Katalin énekesnő, aki Athénéként, Trója hangjaként és narrátorként is közreműködik. A borítóért pedig egy rendkívül tehetséges fiatal művész, a Deadlife art koponyája, Kóródi Tamás felel.”

Miserium

Az album keverése és masterelése ezúttal is a szolnoki Denevér Stúdióban készült Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla közreműködésével.

Ascension album teaser: https://youtu.be/ty_1gZKDH-g

A Day to Remember full song:

Ascension tracklist:

1. Origin
2. Fear
3. A Day to Remember
4. Beyond the Walls
5. The Rising
6. Incomprehensible Act
7. Cast to Waves
8. A Silent Prayer
9. Ascension
10. When Memory Fades (bonus track)

total running time: 59:24

Az album március 24-én lát napvilágot a Nail Records gondozásában. Előrendeléssel kapcsolatos információért írj az info[kukac]miserium.com címre.

www.facebook.com/miserium
https://miserium.bandcamp.com/
www.miserium.com    Megosztás:
Címkék: Miserium
Szólj hozzá a cikkhez