Miserium - Itt a második dal az Ascensionről

2017. február 28. kedd, 09:29    

Március végén érkezik a budapesti Miserium új koncept lemeze, az Ascension. Az alapos album teaser, valamint az A Day to Remember című daluk után most egy újabb tételt fülelhetünk meg.

Reklám:

„A történet szerint a trójai háborúba vonult katonák egyik legfőbb szempontja az volt, hogy beírhassák nevüket a történelem nagykönyvébe. Aiasz hosszas győzködés útján szintén e cél által vezérelve vállalta, hogy Agamemnón oldalán harcba indul a trójaiak ellen. A történet ott válik érdekessé, amikor Akhilleusz meghal, ugyanis a görög törvények szerint a csatában elesett legjobb harcos pajzsát, páncélját és fegyverzetét a második legjobb harcosnak kell kapnia, ezzel is megtartva a katonák felé az "erő" jelképét. Ám Agamemnón és a királyi tanács végül Odüsszeusznak ítélik oda Akhilleusz hagyatékát. Emiatt Aiaszban féktelen düh támad és elhatározza, hogy lemészárolja a teljes tanácsot. Ezt azonban Athéné megakadályozza, és egy bűbájt küld Aiasz szemére, így a megkábult harcos csak a katonák számára tartott házi jószágokat kaszabolja le. Miután a varázslat hatása elmúlik, Aiasz szembesül tettével, a királyi tanács pedig azonnali hatállyal elrendeli a bűnös halálbüntetését, ám mielőtt az új nap hajnalában megtörténhetne a kivégzés Aiasz az éj leple alatt megöli magát. Így a hős megsemmisül, és mindaz, amiért harcolt elveszett számára.”

„A Fear a második dal a lemezen, itt indul útjára a nagy háború. Kevés tételben kapott szólista szerepet mindhárom vokalista, így a nóta sokszínűsége a rendkívül dallamos hangszeres játék mellett ennek is köszönhető.”

Fear (official audio):

Az album március 24-én lát napvilágot a Nail Records gondozásában. Előrendeléssel kapcsolatos információért írj az info[kukac]miserium.com címre.

www.facebook.com/miserium
https://miserium.bandcamp.com/
www.miserium.com

A korábbi videók linkjei:

Ascension album teaser: https://youtu.be/ty_1gZKDH-g
A Day to Remember (official audio): https://youtu.be/Mm44g3j-CVs    Megosztás:
Címkék: Miserium
Szólj hozzá a cikkhez