Watch My Dying - 4.2 (EP)

Vendég - 2017. április 16. vasárnap, 07:00    

Watch My Dying - 4.2 (EP)A WMD legénysége eddig sem arról volt híres, hogy elkapkodná a dalszerzést, így aztán a legtöbbünknek külön öröm, ha valami kikerül a kezeik közül, haha!

Reklám:

Persze ha igazán pontos akarok lenni, akkor azt is megemlíteném, hogy a 4.1 és 4.2 kislemezek között volt még egy kiadatlan dal, A Nagy Számok Törvénye A mostani – öt tételből álló, alig húszperces - kislemez egyébként az utolsó kiadvány, amin Maczák Márk dobos hallható.

Hangulatában az első tétel (Elválasztás kora) emlékeztet engem leginkább a 4.1-re; elszállósabb, eklektikusabb atmoszférája az, ami igazán meg tud fogni. Másodikként következő Csukott szemek már egy jóval súlyosabb zúzás veszi kezdetét, akárcsak az Öntudatlan holdak-ban, ahol szinte már-már Messugah-szintű gépiesen zajos, pincemély djentelésnek lehetünk fültanúi.

Egy kisebbfajta fellélegzést tesz lehetővé a Cinkos azáltal, hogy mellőzi a szigorú, fülpusztításra kihegyezett djenteléseket, és helyette sokkal „szellősebb” ritmusokat pakol, nem mellesleg pedig csak két és fél perc. De a kislemezt záró Kő alatt még ennél is könnyebb utat enged a hallójáratokhoz, mintha már-már slágerességével próbálna magához vonzani.

Nekem speciel a 4.1 egy hangyányival jobban bejött – talán ott kevésbé volt ennyire direkt zúzás, és sokkal inkább előtérbe került az elektronika -, de a  4.2 is egy igazán korrekt anyag lett, szóval mindkettőt ugyanúgy tudom ajánlani a magyar extrém zenékért rajongó thrash/death rajongóknak!


Murphy    Megosztás:
Címkék:
Szólj hozzá a cikkhez