Řrdřg - Sötétanyag

Murphy - 2017. szeptember 04. hétfő, 09:27    

Ördög - SötétanyagA Superbutt egykori klasszikus felállásának második anyaga a Hammerworld magazin CD-mellékleteként jelent meg. Alig több mint félóra hosszúságban kilenc dal kapott helyet, az összetevők pedig nem változtak – vagyis majdnem.

Reklám:

A debütáló korongon szereplő Vörös András (vokál), Szentpéteri Zsolt (gitár), Mahboubi Salim (basszer), Szűcs Péter (dob) és Szentpéteri Zsolt (gitár) kvartetthez ezúttal már teljes jogú tagként csatlakozott a Wackor köreiből ismert Nagy-Miklós Péter öthúros, aki zenei tudásának megcsillogtatása mellett már rögtön a kezdő, Mintha című szerzeményben kiereszti a hangját…

A második lemezt a Tíz fekete dal-hoz hasonlóan kell elképzelni, vagyis egy tágan meghatározott, de mindenképpen modern köntösbe öltöztetett, igényesen megkomponált és bravúrosan kivitelezett rock-csokor kerül bemutatásra, amelynek színességét csak garantálni tudja, hogy a zenei szekció minden tagja bemutatja a rá jellemző fogásokat, témákat, hangulatot. És ehhez jönnek olyan apró fogások, mint a Keringő-ben a Szent Imre Általános Iskola énekkórusának a szerepeltetése, például. Összességében tehát azt lehet mondani, hogy minden dalnak megvan a maga külön hangulata, mindegyik egy másik világ, de valahogy mégis összecsengenek, miután lement a lemez

Vörös Andris már a megboldogult Superbutt - Szájon át kislemezén is megmutatta, hogy anyanyelvén is elég korrekt szövegeket tud alkotni, ez a része most sem változott. Talán csak még több irodalmi játékosság került bele, nyelvünk rettentő gazdagsága révén – szólások, közmondások elevenednek meg némileg kifordított formában, ötletesen alternatív változatok, frappáns utalgatások stb. De említhetném a Sátántangó-t, ami ugye egyben egy Tarr Béla film is, a  100 x 100000 c. tételben pedig Gabriel García Márquez klasszikusából idéznek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy igényesen és hibátlanul megszólaló, magyar nyelvű produkciót szeretne hallani! Garantálom, hogy nem lesz unalmas élmény, és amúgy is tessék minden apró kis mozzanatra odafigyelni, mert mint köztudott, az Ördög bizony a részletekben lakik!

MurphySzólj hozzá a cikkhez