Rozsda - Másképp lesz minden

cobalage - 2017. október 16. hétfő, 07:00    

ROZSDA

A lemez központi témája a felesleges harcok feladása, a hibák felismerése és a jövőbe tekintés, amely az egyetlen lehetőség arra, hogy az ember elérje céljait és személye kiteljesedhessen.

https://soundcloud.com/rozsdazenekar/sets/maskepp-lesz-minden

Reklám:

A kezdő tétel a Letettem a fegyvert. Itt megjelennek a szétesés egyes szakaszai, amikor hibát hibára halmozunk, és úgy érezzük, folyamatosan egy lejtőn haladunk lefelé, melyből az egyetlen kiút a felejtés, és annak felismerése, hogy egy visszafordíthatatlan ügyért harcolunk. Ne pocsékoljuk az időt, amire nem érdemes.

A Feszültség újratöltve című dalban kibontakozik a düh, a harag, ami többek között az előző számban is felismertekből táplálkozik, a kétségek és az üresség a fő témája, mikor várjuk, hogy a dolgok jobbra forduljanak, de hiába. Ezért tennünk kell.

A harmadik dal, a Ha menned kell hordozza a lemez központi mondanivalóját. Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi utadon egy véget nem érő útvesztőben bolyongsz, az egyetlen megoldás, ha magad mögött hagyod a múltat és hiszed, hogy a változás egy fényesebb korszak felé terel. Még akkor is, ha néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzeled.

Az Üres tekintet című dal egy visszatekintés a múltra, ismerd fel az elkövetett hibáid, és a jövőben ezen tapasztalatokat információként felhasználva ne kövessük el mindet újra és újra. Néha mindenkinek kell egy újrakalibrálás.

A Virtuális valóság egy fekete bárány a lemezen, ami ugyanakkor mégis kapcsolódik a többi dalhoz és a lemez témájához. Arra a klisére mutat rá, hogy még ebben a mai, elektronizált központú világban is fontos észben tartanod, hogy ne csak létezz, éld is meg az életed, lehetőlég a való világban, különben az igazi értékek észrevétlenek maradnak számodra.

A Rozsda zenekar elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/rozsdazenekar/

Bandcamp: http://rozsda.bandcamp.com/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCx_p_6tLQT14zZxaPC9o42g

Instagram: https://www.instagram.com/rozsdazenekar/

SoundCloud: https://soundcloud.com/rozsdazenekarCímkék: Rozsda
Szólj hozzá a cikkhez