Megjelent a Dreamgrave új lemeze!

2017. november 06. hétfő, 07:00    

Monuments I. – The Anxious címmel megjelent a szegedi prog rock/metal Dreamgrave új EP-je, a nemzetközi prog szcénában több sikert is elért 2014-es Presentiment album után. A 3 tételes EP végighallgatható, letölthető, megvásárolható a zenekar Bandcamp oldalán, vagy Facebookon keresztül.

Reklám:

A teljes produkció ismét a Miracle Soundban, Vári Gábor vezetése alatt készült. A következő két rész (The Mad and The Imperious) átlagosan 9-10 havonta fog érkezni. A borítóterv Tobias Art keze munkáját dícséri, aki a Presentiment digipak 20 oldalas bookletét is illusztrálta.

Monuments, egy EP-sorozat

Mint a Presentimentnél, itt is egy koncepció köré írta (és írja) a dalokat a zenekar.
A Monuments egy kislemezhármas - a zenekar három EP-t tervez kiadni egy közös koncepció mentén: The Anxious, The Mad és a The Imperious alcímekkel, melyek a mai, egyre uniformizálódó világról mesélnek és azt taglalják, hogy ebben az emberek milyen módon adják fel önmaguk identitását.

Feltöltés, transzformáció és feldolgozás alatt állunk mindannyian: a Monuments címu szám - és maga a koncepció is - az egyéniségek elporladó egységesülésének tendenciájáról szól, mely a megfelelés önként választott kényszerébe taszít minket, elkerülhetetlenül. Hozzászokunk az eltermékesített, elore feldolgozott, gyors és eldobható világunkhoz, és közben szorongunk, megorülünk, vagy domináljuk a folyamatot. E három aspektus formálja jelen és a következo két kislemez dalait.


A dalok a debütalbummal ellentétben nincsenek szorosan összefűzve, és mindegyiknek külön témaja van. 

A Drop The Curtain azokról az emberekrol szól, akik demenciában szenvednek, és azokról is, akik a teljes életüket annak szentelik, hogy róluk gondoskodjanak, az utolsó pillanatig. A következő dal, és egyben címadó dal (a borítóval együtt) a már ismertetett világot festi le, bontja ki. A Passing Faith in Others egy szerelmes dal, de nem a hagyományos fajtából. Az emberek nagy része mohón törekszik arra, hogy irigylésre méltó reputációt építsen maga köré. Bármit megtesznek a legtrendibb cuccokért, tökéletes embereket akarnak maguk köré. Másrészt kidobnak bármit ami elromlik, vagy nem tökéletes a szemükben többé, és meg sem próbálják azokat megjavítani. És ez különösen igaz a kapcsolatokra. Vagy ami még rosszabb: inkább megmaradnak egy komfortos hazugságban...A Dreamgrave-ről

A DREAMGRAVE egy független szegedi progresszív metál zenekar. Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfónikus és gótikus metal házassága, enyhe extreme metál behatással, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos, egymástól távoli világot jár be, kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i progresszív játékosságig. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést szerzett 'Presentiment' című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta világszerte. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták. 2016 közepéig a folyamatos tagcserékkel operáló zenekar végül Gilián Péter basszusgitáros, és Tóth Tamás (ex-Wisdom, K3, Mytra) csatlakozásával számítja magát teljes, ütőképes formációnak és töretlenül koncertezik.

A folytatásban

A megjelenő kislemezt a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban forgatott videó, valamint a Showbarlangos live video is fogja támogatni.

Naprakész infókért érdemes követni a zenekart a követkző social media felületeken:

https://www.facebook.com/dreamgrave/
https://www.youtube.com/user/dreamgraveofficial
https://open.spotify.com/artist/3n1JRu9UcG56snZ5v441yA
http://mailchi.mp/ed1ab028aa8b/instagram.com/dreamgraveofficial/
http://dev.dreamgrave.com/    Megosztás:
Címkék: Dreamgrave
Szólj hozzá a cikkhez